Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Реклама
Корпоратив під час війни: які саме івенти будуть доречними?
Новини
24.01.2023
Корпоратив під час війни: які саме івенти будуть доречними?
 

Корпоративи — невіддільна частина створення внутрішньої згуртованості та дружнього мікроклімату в колективі. Це потужний інструмент для компанії налагодити стосунки всередині колективу, підвищити її продуктивність і відчути кожному члену свою значущість.

Проте в цьому році через введення воєнного стану в країні більша частина компаній відмовилися від гучних вечірок на Новий рік, деякі перенесли заходи на початок року. Не одні компанії вважають недоречним проведення корпоративів в цьому році, але й більшість робітників самі відмовляються від участі та проведення, адже війна досі продовжується і багатьох турбує провина вцілілого.

Однак HR-менеджери компаній розуміють, наскільки всім потрібні подібні тімбілдінги й подібні корпоративні зустрічі, адже за рік війни нервова система вимагає рефлексії, розрядки й комунікації в більш вільних і нетипових обставинах. Але це не єдина причина «за». Корпоратив здатен покращити внутрішні взаємовідносини членів команди, адже звичайна рутина негативно впливає на стосунки і не завжди є можливість в робочій обстановці приділити більше часу для вирішення. А це значить, що краще підібрати більш зручний формат проведення корпоративу, який буде прийнятний для всіх, ніж відмовлятися проти корисного івенту. Спробуймо підібрати декілька варіантів форматів корпоративів під наше сьогодення, що здатні замінити минулі формати проведення корпоративів.

Цікаві факти про те, як разом з воєнним становищем міняються і пріоритети українців:

  • Понад 70% українців вважали недоречним проведення новорічного корпоративу.
  • Хоча 50% все ж таки були за прикрасу офісу для святкового настрою.
  • 42% підтримали проведення Сікрет Санти.

Досить практичний аргумент для того, щоб не проводити корпоративи є витрати на святкування, яким можна знайти краще застосування в цей час, адже ЗСУ постійно потребують нашої фінансової допомоги. Проте можна підібрати найкращий формат проведення і вдало ситуативно підлаштувати його під івент. Все більше українців віддавали пріоритет святкуванню в офісі або взагалі онлайн. Тому для відбору форматів проведення корпоративу слід підходити обачливо.

Формати проведення корпоративів під час війни

Одним із самих популярних форматів проведення корпоративних заходів є гібридний. Вона набула популярності в ковідні часи, коли довелось переходити частково в онлайн-роботу. І наразі, всі, хто не мають змогу перебувати в офісі: виїхали, захворіли, перейшли на дистанційну роботу, можуть бути присутніми на івенті через дистанцію. Причини популярності гібридних корпоративів у самих компаніях пояснюють тим, що люди скучили за живим спілкуванням. Тому все частіше в компаніях обирають проведення корпоративних заходів просто в офісі, або невеликих приміщеннях, замість шикарних банкетів в ресторані.

Найчастіше на таких вечірках відмовляються від гучної музики та веселих ведучих, даючи можливість колегам поспілкуватися у неформальній обстановці. Домашній формат зустрічі цілком доповне гібридний, де всі колеги зможуть спокійно поспілкуватися, не перекрикуючи музику та не «відмахуючись» від конкурсів.

Один з можливих форматів, особливо для великих колективів, є збір коштів на щось корисне для ЗСУ. Щоб збір пройшов цікавіше, можна запросити на свято артистів, що підтримають ідею благодійного (або частково) виступу. Можна також впровадити аукціон, виставку або ярмарку, щоб залучити більше коштів на потреби ЗСУ. Вхід на такий корпоратив може бути за квиток-донат, тощо. Можна не обмежувати власну фантазію й створити унікальний благодійний захід в межах колективу, поєднавши його зі святом. Це допоможе об’єднати людей навколо спільної, корисної справи й дасть змогу не перейматися з приводу власної совісті.

До речі, на найбільшому айті-корпоративі в Україні зібрали 9 500 000 грн для ЗСУ, оскільки цього року ІТ-компанії відмовились від проведення звичних корпоративів взагалі. Все проводилось в форматі благодійного стріму. Метою події став збір коштів на закупівлю 365 джерел живлення для ЗСУ. Серед запрошених гостей на стрімі були Тарас Чмут, директор фонду «Повернись живим»; Андрій Павлів, засновник та CEO N-iX; Владислава Зацаринна, Head of Operations в DOU, а також гурти Latexfauna, Без Обмежень та Брати Гадюкіни. Тому це цілком робоча схема.

Можна також провести «Таємного Санту», відправивши подарунки одне одному поштою. Це допоможе кожному члену команди відчути святковий настрій і свою приналежність до колективу, попри відстань. І, звісно, подарунки приємні кожному.

Квести — досі очікуваний формат проведення корпоративу. Це може бути командне детективне розслідування, чи пошук якогось тематичного предмета, ситуативно підв’язаного під сьогодення.

Можна влаштувати жартівливу церемонію нагородження найкращих співробітників. Церемонія нагородження не обов’язково має відзначати реальні досягнення кожного у бізнесі. Зворушливе відео про ці місяці разом, красиві слайди з жартівливими номінаціями, які легко адаптувати до будь-якої команди, подяка одне одному за найменші дрібниці.

Не забувайте, що навіть звичайна зустріч із застіллям без якоїсь програми сприйметься позитивніше ніж поїздка в ресторан.

Як організувати івенти під час війни?

Корпоративний івент під час війни слід ретельно підготувати і продумати деталі. Якщо це зустріч наживо, обов’язково продумати наявність генератора та укриття. Зараз популярні підземні банкетні зали, де можна залишатися на своїх місцях навіть під час тривоги. Якщо зустріч онлайн або гібридна, краще координацію довірити івенторам, які добре знаються на технічних моментах онлайн-заходів. Поганий неякісний зв’язок не повинен зіпсувати всім зустріч і дозволити нервувати в цей день.

І забудьте про феєрверки. Можливо, це звучить очевидно, але не всі це досі розуміють. Забудьте про феєрверки, петарди і будь-які інші піротехнічні засоби, що можуть викликати яскраві спалахи та видавати звуки, що схожі на вибухи. В Україні зараз мільйони людей мають посттравматичний синдром, до того ж під час війни це заборонено.

Найголовніше завдання для будь-якої компанії зараз — це адаптуватися. Не тільки з точки зору бізнес-процесів та стратегії, але й стосунків з командою. Бо робота — уже не просто робота: в кризових умовах кожна сфера життя має підтримувати нас. Тому не рекомендуємо вам відмовлятись від можливості гарно провести час — не найкорисніше рішення для нашого психологічного стану. Адже приємні та позитивні події важливі й потрібні для нас зараз. Однак, не варто вирішувати за весь колектив — проведіть опитування та дізнайтесь чого вони бажають в цьому році.

Вас може зацікавити

Алфавітна книга

Алфавітна книга — це напрацювання практики, а тому давно стала надійним помічником кадровиків підприємств всіх форм власності незалежно від чисельності штату працівників. Оскільки вона непередбачена жодним нормативно-правовим актом, її форма і порядок заповнення є практичними рекомендаціями експертів.

Придбати видання

 

Лоліта Платошкіна

Jobs.ua

Переглядів: 990 Надіслати другу Версія для друку
 
Дивіться також:
Зміцнення командного духу: 14 ідей для онлайн-корпоративів
Як створити новорічну атмосферу в офісі: 19 святкових ідей
Для чого компаніям корпоративи, і чому відзначати свята — важливо?
Як зустрічати Новий рік: погляд психолога на корпоративи під час війни
Як формувати «затишну» корпоративну культуру: 6 кроків
Як помирити колег на роботі?
Як війна змінює корпоративні культури
Тримаємось разом: 5 порад для команд про роботу під час війни
Особливості бізнес-етикету в різних країнах
В ОАЭ сократят рабочую неделю: подробности
Корпоративная политика и уважение команды начинается с офиса
«Не комильфо», или Главные правила цифрового этикета в мессенджерах
Тімбілдінг влітку: добірка нестандартних ідей
Facebook разрешит большинству сотрудников остаться на удаленке
Как разработать индивидуальную корпоративную стратегию?
«Игра престолов» вдохновила английскую компанию сделать понедельник выходным днем
Японцам позволили брать отпуск, чтобы погоревать о своем идеале
Французам разрешат есть на рабочем месте
Корпоративы на карантине: как крупные компании будут поздравлять сотрудников с Новым годом
Онлайн-корпоратив: проводити не можна пропустити
Тесный круг: моральный климат в маленькой компании
Как будут выглядеть офисы будущего?
Как создать в офисе пространство безопасности в условиях пандемии
9 корпоративных принципов, которые помогут нестабильным компаниям
Сотрудники компании Twitter могут больше не вернуться в свои офисы
Как грамотно вести деловую переписку: 10 основных правил
Крупные компании скупают программы для слежки за удаленными сотрудниками
Как сделать деловую переписку максимально эффективной
В Испании перерывы на кофе и курение не будут засчитывать в рабочее время
Як сформулювати корпоративні цінності: 4 кроки
Битва боссов: как выжить персоналу между жерновами
Стоит ли начальнику быть королем новогоднего корпоратива: 10 правил этикета для шефа
Новый год в офисе: полезные советы
Новорічний презентопад: готуємо креативні корпоративні подарунки
Свято «по-дорослому»: 9 креативних концепцій новорічного корпоративу
Как психологический климат в коллективе влияет на производительность
Что такое климат в коллективе и как им управлять
Российским курильщикам урежут зарплату за перекуры
Командный дух: советы, как правильно организовать работу коллектива
5 признаков того, что ваша корпоративная культура токсична
Внутренние коммуникации в развитии корпоративной культуры
Стоп-лист для руководителя: 10 «не», которые могут развалить компанию
Корпоративная культура. Цена вопроса
5 ошибок при выборе подарков сотрудникам
Этика в HR-менеджменте
Мир без офиса: 6 правил построения сильной команды онлайн
Как наладить трудовую дисциплину в коллективе
Как не стать жертвой буллинга на работе
8 признаков токсичной корпоративной культуры
Нужно ли соблюдать субординацию в команде?
Всі новини
Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com