Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Реклама
Як завоювати довіру кандидатів під час процесу найму?
Новини
31.07.2023
Як завоювати довіру кандидатів під час процесу найму?
 

Сьогодні пошукачі мають низьку довіру до потенційних роботодавців. І щоб залучити й утримати таланти на ринку праці з низьким рівнем довіри, фахівці з рекрутингу повинні розуміти, кому найбільше довіряють кандидати, щоб надавати важливу інформацію та планувати ефективну взаємодію. Ділимося результатами дослідження How to Build Candidate Trust During the Hiring Process та розказуємо, як підвищити довіру потенційних членів команди до компанії ще під час процесу наймання.

Рівень довіри потенційних і поточних співробітників до компаній: статистика та цифри

Тож, сьогодні довіра серед працівників є низькою. Лише 36% співробітників повідомляють про високий рівень довіри до своїх організацій, менше третини вважають, що отримують справедливу оплату, та лише 44% — погоджуються, що прагнення їхньої компанії до різноманітності, справедливості та залучення є справжнім.

На низький рівень довіри можуть впливати кілька факторів, серед яких:

  • вигорання співробітників і відчуття недооціненості на роботі;
  • випадки порушення довіри в минулому, наприклад, звільнення через пандемію або погана реакція на питання соціального характеру;
  • технології, що порушують людський зв’язок на робочому місці.

У такому кліматі кандидати ставляться до компаній та можливостей роботи з певним скептицизмом. Лише 54% кандидатів кажуть, що довіряють фірмам, які будуть чесними з ними під час процесу наймання, а відданість прийнятим пропозиціям висить на волосині — 44% відсотки кандидатів прийняли пропозицію про роботу, але потім вирішили відмовитися від посади.

Все ж таки довіра є ключем до залучення, приваблення й утримання талантів на конкурентному ринку праці, керованому кандидатами.

Співробітники з високою довірою до організації висловлюють намір залишитися на 11% частіше та демонструють на 39% більшу залученість порівняно з працівниками з низьким рівнем довіри. Вони також докладають у 6,35 разів більше зусиль на роботі за власним бажанням.

Для лідерів із підбору персоналу, які наймають таланти з секторів і сегментів, які нещодавно зазнали масових звільнень, довіра може бути ще більш важливою. Деякі дослідження показали, що працівники, які пройшли через звільнення, на 65% частіше, ніж ті, хто не були звільнені, підуть зі своєї наступної роботи. Довіра є критично важливим важелем для боротьби з цим ризиком.

Інформація має значення

Оскільки досвід кандидата є першим враженням потенційних співробітників про організацію, це надає чудову нагоду почати укріплювати довіру. Сьогодні небагато компаній повною мірою користуються цією можливістю, що вимагає від керівників рекрутингу враховувати не лише те, яку інформацію отримують кандидати, а й те, хто та як її надає.

У процесі наймання багато компаній покладаються на перевантажених рекрутерів, які повідомляють кандидатам всю або більшу частину ключової інформації про організацію та можливості працевлаштування. Проте кандидати часто довіряють рекрутерам менше, ніж менеджерам або іншим співробітникам. Наприклад, кандидати найбільше довіряють менеджерам із наймання в питаннях роз’яснення потенційного кар’єрного шляху на посаді, та вони найбільше довіряють співробітникам, які розповідають їм про культуру компанії. Замість того, щоб надмірно покладатися на рекрутерів, організації можуть завоювати довіру претендентів, створюючи зв’язки між кандидатами та зацікавленими сторонами, яким вони найбільше довіряють. 37% кандидатів кажуть, що вони обирають роботу насамперед на основі зв’язку, який вони відчувають із людьми під час працевлаштування.

Коли керівники відділу з підбору персоналу зрозуміють, кому кандидати найбільше довіряють у наданні інформації, вони зможуть побудувати процес рекрутингу таким чином, щоб підтримувати взаємодію, яка надає кандидатам ключові повідомлення від найбільш довірених осіб.

Менеджери з підбору персоналу, поточні співробітники та рекрутери — усі вони відіграють свою роль.

Дозвольте менеджерам завоювати довіру кандидатів

Дослідження показують, що менеджери з наймання є найбільш надійним джерелом інформації для кандидатів про більшість аспектів компанії та ролі. Щоб отримати найбільшу користь від надійності менеджерів із наймання, керівники повинні надати їм можливості, щоб:

  • Надсилати проактивну інформацію потенційним клієнтам за допомогою персоналізованих і надійних повідомлень. Щоб розпочати процес зміцнення довіри ще до того, як кандидат подає заявку, керівники з рекрутингу повинні підготувати менеджерів із наймання для залучення потенційних клієнтів. Надайте менеджерам шаблони, які допоможуть їм персоналізувати інформаційні повідомлення та підвищити довіру до них. Наприклад, менеджери можуть персоналізувати повідомлення, демонструючи зацікавленість у тому, щоб краще дізнатися кандидатів і їхні кар’єрні амбіції. Вони можуть продемонструвати довіру, детально розказавши про конкретну можливість працевлаштування.

  • Зосередити увагу під час співбесіди з кандидатами на тих аспектах посади, де довіра має першочергове значення. Оскільки час спілкування кандидатів із менеджерами дуже обмежений, заохочуйте їх витрачати цей час на обговорення інформації, якій кандидати, швидше за все, довірятимуть, коли почують її саме від менеджерів із наймання. Сюди входить інформація про роль, наприклад, бажані навички для посади, тип роботи та результати, яких потрібно досягти. Менеджерам із наймання також набагато більше довіряють у питаннях обговорення гнучкості посади та її потенційного кар’єрного шляху.

  • Зв’язатися з новими працівниками між прийняттям пропозиції та датою початку роботи, щоб поділитися додатковою інформацією. Цей зв’язок надає можливість розпочати встановлення позитивних взаємин між менеджером із наймання та новим співробітником ще до початку роботи. Дослідження показують, що менеджери з наймання найчастіше надсилають електронні листи або телефонують кандидатам, щоб особисто привітати їх. Менеджери можуть створити довіру на цьому етапі, використовуючи особисті форми спілкування, такі як короткі відеодзвінки, вітання від членів команди, попередній перегляд поточних проектів команди та пропозиція відповісти на запитання.

Залучайте поточних співробітників, щоб завоювати довіру кандидатів

Кандидати, особливо на початковому рівні, найбільше довіряють потенційним колегам певні типи інформації — культура компанії, культура команди, частиною якої є ця посада, та різноманітність команди. Лідери з підбору персоналу повинні навчити поточних співробітників:

  • Знайомитися та спілкуватися з потенційними новими колегами. Кандидатам усіх рівнів, особливо початкового, корисно буде поспілкуватися з поточними співробітниками. Кандидати початкового рівня набагато частіше, ніж їхні колеги середнього або вищого рівня, довіряють інформації від інших працівників про культуру та різноманітність. Вони також частіше за інших кандидатів довіряють відповідям поточних співробітників на запитання про баланс між роботою й особистим життям і про стиль управління їхнього майбутнього керівника.

  • Демонструвати кандидату, як відчувається організаційна культура в повсякденній роботі. Відеовідгуки є одним зі способів поділитися думками співробітників із кандидатами, але організаціям також слід розглянути такі варіанти, як відеодзвінки або особисті «попередні перегляди колег», під час яких кандидати можуть зустрітися з кимось із потенційних колег. Двосторонні розмови між пошукачами та поточними співробітниками можуть дозволити кандидатам поставити більш конкретні запитання, отримати більш правдиві відповіді та почати встановлювати довірливі стосунки в організації.

Використовуйте рекрутерів, щоб завоювати довіру кандидатів

Кандидати достатньо довіряють рекрутерам стосовно певної інформації, такої як винагороди та пільги, зусилля організації щодо забезпечення добробуту та соціальних цінностей, а також інвестиції компанії в різноманітність, справедливість та інклюзивність. Але рекрутери також є точкою ризику. 16% кандидатів, які пішли з посади після того, як прийняли пропозицію, кажуть, що зробили це через негативну взаємодію з рекрутером, у порівнянні з 8%, які зробили це через негативну взаємодію з менеджером із наймання. Щоб побудувати довірчі зв’язки з кандидатами, рекрутери повинні:

  • Активно прислухатися до можливостей узгодити цілі кандидатів із цінностями компанії чи посади. Рекрутери знають, що потрібно приділяти час, щоб вислухати потреби кандидата, але узгодження їхніх цілей із цінностями компанії має додаткові переваги. Наприклад, якщо кандидат говорить про вигорання та висловлює розчарування стосовно того, як колишня організація підтримує добробут співробітників, рекрутер може скористатися нагодою, щоб розказати про підхід компанії до добробуту. Активне слухання також дозволяє рекрутеру передавати інформацію про конкретні цілі кандидата менеджерам із наймання, які потім можуть розв’язувати ці проблеми під час співбесід.

  • Давати чесний і релевантний зворотний зв’язок, який стосується продуктивності та придатності кандидата. Відгук зміцнює довіру, оскільки він демонструє повагу до претендентів і їхнього часу, але його здатність зміцнювати довіру підривається, коли зворотний зв’язок розпливчастий, загальний або нещирий. Рекрутери повинні надавати чесні відгуки про відповідність кандидата ролі та фірмі. Наприклад, якщо рекрутер виявляє невідповідність між цілями щодо розвитку навичок кандидата та розвитком навичок, пов’язаних із цією посадою, він повинен повідомити про цю невідповідність. Деяких кандидатів такий відгук може підштовхнути до обговорення інших потенційних ролей у компанії, які могли б краще їм підійти.

Тож, довіра будується повільно, а втратити її можна швидко. У середовищі, де довіра до роботодавців і без того низька, організації повинні скористатися нагодою, щоб почати зміцнювати її ще на етапі знайомства з потенційним співробітником. Довіру можна побудувати, створивши ефективну взаємодію, в якій менеджери з наймання, співробітники та рекрутери грають певну роль в обміні цінною інформацією. Ці взаємодії гарантують, що претенденти на посаду отримують необхідну інформацію з джерел, яким вони найбільше довіряють. Вони також створюють більше можливостей відчути такий особистий зв’язок, який сприяє конверсії кандидатів.

А успішний процес рекрутингу, побудований на основі довіри, налаштовує нових співробітників на успіх у компанії, підвищуючи ймовірність того, що вони залишаться та процвітатимуть.

Вас може зацікавити

Послуга «Розроблення кадрових документів»

Відсутність правильно розроблених кадрових документів може стати причиною штрафів і приписів від працівника Держпраці.
А також позбавляє роботодавця можливості вплинути на поведінку працівника, притягувати до дисциплінарної відповідальності, преміювати тощо.
Допоможемо розробити кадрові документи та надамо консультації щодо правильності складання.

Придбати послугу

 
Rabota.ua

Переглядів: 469 Надіслати другу Версія для друку
 
Дивіться також:
Як найняти кваліфікованого HR-спеціаліста: 40 запитань для співбесіди
Рекрутерам на замітку: як писати вакансії, щоб привабити достойних кандидатів?
Як перевірити реальні навички кандидата?
Цікаві ідеї для опису вакансій, щоб знайти кандидата на посаду
Як сформувати невідмовний офер для пасивного кандидата?
Сторітелінг у рекрутингу: як це працює?
Кандидат на посаду часто змінює робоче місце: про що це говорить та як діяти роботодавцю?
Як змінився рекрутинг під час війни: мотивація кандидатів та спрощення процесів
Як виявити кандидатів із високим потенціалом: 30 запитань для співбесіди
Чеклист для рекрутера: чи можете ви відповісти на 8 найпоширеніших запитань від кандидатів?
Причини, чому не варто наймати на роботу друзів
6 свіжих та цікавих ідей для опису ваших вакансій
Рекрутинг під час війни
12 стереотипів у роботі з персоналом
Співбесіда з кандидатом, що пережив війну: 4 поради рекрутерам
Метапрограми: як зрозуміти спосіб мислення кандидата на співбесіді
Почему главное слово нового рекрутмента — это «гибкость»?
Как провести интервью по компетенциям
Як розмістити вакансію на сайті служби зайнятості?
Ошибки руководителя на собеседовании
Чому я маю обрати саме це резюме: секрети ефективного скринінгу
Как составить объявление о вакансии, чтобы получить много откликов: 6 лайфхаков
Нові must have підходи при залученні кандидатів
Чому роботодавці насправді не вказують зарплату у вакансії?
IT- и HR-специалисты: два взгляда на один вопрос. Верно ли вы понимаете ожидания кандидатов?
Як повернути довіру кандидата, якщо зіпсував діалог у минулому: 4 кейси
Как описать вакансию, чтобы получить отклики от нужных людей
Гостинг кандидатів: як попередити?
Як зробити відеоспівбесіди більш «людяними»: 4 поради
Как получить от соискателя правдивые ответы на неудобные вопросы?
«Чому я маю обрати вашу компанію?»: як відповідати на складні питання кандидатів
Как привлечь на вакансию «своих» людей?
Нові тренди віддаленого найму
Рекрутинг у ТікТок: чому варто спробувати?
5 стресових питань рекрутера, які варто ставити обережно
Слишком квалифицированный кандидат — нанимать или нет?
Сарафанное HR-радио: 5 правил, как подбирать кандидатов по рекомендациям
«Заочное знакомство», или Как оценить кандидата по страничке в соцсетях
Як оцінити креативність на співбесіді?
Як підвищити ефективність інтерв’ю: 5 тактичних прийомів
13 вопросов для оценки личных качеств на собеседовании
Битва за A-Player, или Как нанять звездных сотрудников, если вы не Google
4 характеристики, которые ищут HR в кандидатах на должности управленцев
Как оценить эмоциональный интеллект кандидата на собеседовании
Як оцінити чесність кандидата: поради рекрутерам
Какие вопросы помогают набирать лучших в мировых и украинских компаниях?
Як оцінити менеджерські компетенції
Зона компромісу при наймі: якими якостями кандидата можна поступитися
Странные вопросы на собеседовании: для чего они нужны
Несподіваний рекрутинг: 3 альтернативні шляхи пошуку талантів
Всі новини
Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com