Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

 

ЛИСТ

 

від 4 лютого 2005 р. № 2181/7/11-1217 

 

Щодо суми експортного відшкодування

 

У зв’язку із закінченням терміну дії статті 9 Закону України від 27 листопада 2003 р. № 1344-IV «Про Державний бюджет України на 2004 рік» Державна податкова адміністрація України повідомляє наступне.

 

Абзацом сьомим згаданої статті 9 встановлено, що у 2004 році експортному відшкодуванню підлягає відсоток податкового кредиту податкового періоду, розрахованого згідно з діючим порядком, що має дорівнювати частці обсягів фактично отриманої валютної виручки за продаж товарів (робіт, послуг) на експорт у загальному обсязі експортних оподатковуваних операцій. Відповідні зміни були внесені до податкової звітності з податку на додану вартість наказом Державної податкової адміністрації України від 2 лютого 2004 р. № 63 «Про внесення змін до податкової звітності з податку на додану вартість» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 лютого 2004 р. за № 209/8808).

 

Оскільки термін дії вказаної вище норми закінчився, у 2005 році сума експортного відшкодування не залежить від обсягів фактично отриманої валютної виручки за продаж товарів (робіт, послуг) на експорт. У зв’язку з цим Державною податковою адміністрацією України розроблено наказ про внесення відповідних змін до податкової звітності з податку на додану вартість, який в даний час знаходиться на розгляді в Державному комітеті України з питань регуляторної політики та підприємництва.

 

З урахуванням викладеного, до набуття чинності вказаними змінами застосовується форма Розрахунку експортного відшкодування (Додаток 1 до податкової декларації з податку на додану вартість), з урахуванням змін, внесених наказом № 63. При цьому обсяг фактично отриманої валютної виручки по операціях з поставки товарів (робіт, послуг) на експорт не повинен впливати на суму експортного відшкодування, розраховану за січень 2005 року.

 

 

 

Заступник Голови                                                                                    С. І. ЛЕКАРЬ

 

 

Переглядів: 9769

Дата оновлення: 04.02.2005

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com