Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

 

ЛИСТ

 

від 1 квітня 2004 р. №01-16-442

 

Виконавчим дирекціям відділень

Фонду соціального страхування

з тимчасової втрати працездатності

 

Про зміни у формах звітності по коштах Фонду

 

(Витяг)

 

В зв’язку із змінами, внесеними до форми звітності «Про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані із загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності» (Ф4-ФСС з ТВП), просимо врахувати в практичній роботі та довести до страхувальників наступне.

 

Звіт по коштах Фонду, відповідно до Інструкції про порядок надходження, обліку та витрачання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженої постановою правління Фонду від 26 червня 2001 р. № 16 (пункт 7.5), із змінами, внесеними постановою правління Фонду від 18 квітня 2003 р. № 18, повинен подаватися до органу Фонду за місцем реєстрації страхувальника до 20 числа, наступного за звітним періодом місяця. Порядок подання та обліку звітів по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, затверджено постановою правління Фонду від 4 березня 2004 р. № 21.

 

Методичні роз’яснення по заповненню звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані із загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності по формі Ф4-ФСС з ТВП, затверджені розпорядженням правління Фонду від 14 березня 2003 р. № 32. Разом з тим, постановою правління Фонду від 4 березня 2004 р. № 21 до звітних форм по коштах Фонду внесені окремі доповнення та зміни.

 

Відповідно до ст. 81 Закону України «Про Державний бюджет України на 2004 рік» працівникам бюджетних установ допомога по тимчасовій непрацездатності надається з першого дня непрацездатності за рахунок коштів Фонду. Практичний порядок розрахунку середнього заробітку та надання допомоги в таких випадках наведений у роз’ясненні, що затверджено постановою правління Фонду від 4 березня 2004 р. № 24. З метою визначення фактичного розміру фонду оплати праці працівників бюджетних установ, який формується за рахунок коштів державного бюджету або місцевих бюджетів і який враховується для розрахунку середнього заробітку при виплаті допомоги по тимчасовій непрацездатності за рахунок коштів Фонду з першого дня непрацездатності, в таблицю II форми Ф4-ФСС з ТВП додано рядок: «в т. ч. за рахунок коштів Державного бюджету або місцевих бюджетів». Цей рядок наростаючим підсумком з початку звітного року заповнюють тільки ті організації, які повністю або частково фінансуються з відповідних бюджетів.

 

<…>

 

Для отримання даних про витрачені кошти Фонду на виплату допомоги за перші п’ять днів тимчасової непрацездатності працівникам бюджетних установ в таблицю IV форми Ф4-ФСС з ТВП додано рядок 1.1: «в т. ч. за перші п’ять днів тимчасової непрацездатності працівників бюджетних установ». Цей рядок заповнюється аналогічно рядку 1 таблиці IV, але тільки тими організаціями, що виплачують заробітну плату працівникам за рахунок бюджетних коштів (в таблиці II форми Ф4-ФСС з ТВП цього страхувальника наведено дані про нараховану заробітну плату за рахунок бюджетних коштів в рядку: «в т. ч. за рахунок коштів Державного бюджету або місцевих бюджетів»).

 

В зв’язку з тим, що правлінням Фонду прийнято рішення про централізоване придбання дитячих новорічних подарунків, з таблиці IV форми Ф4-ФСС з ТВП виключено рядок: «Позашкільне обслуговування дітей (придбання новорічних подарунків)». В разі отримання страхувальником дитячих новорічних подарунків від органу Фонду, такий страхувальник не повинен відображати кількість і суму подарунків в звіті Ф4-ФСС з ТВП, оскільки він безпосередньо не здійснював витрат на їх придбання. Зазначений механізм придбання та розподілу дитячих подарунків, що застосовується з 2003 року, передбачений Методичними роз’ясненнями по заповненню звіту.

 

 

 

Директор                                                                                                  С. П. САНЧЕНКО

 

 

Переглядів: 11035

Дата оновлення: 01.04.2004

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com