Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 24 лютого 2010 р. № 31-26030-13-10/4069

Про оформлення документів при відрядженні за кордон

Міністерство фінансів розглянуло лист Всеукраїнської молодіжної організації «Молодь проти корупції» від 12.01.2010 р. № 43к-12/01 щодо правил оформлення документів при відрядженні директора підприємства на конференцію, яка відбувається в Росії, згідно з запрошенням приймаючої сторони, що перебуває в Угорщині, і повідомляє.

Відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 р. № 59, витрати на відрядження особи, яка перебуває в трудових відносинах з платником податку, включаються до складу валових витрат платника податку лише за наявності документів, що підтверджують зв’язок такого відрядження з основною діяльністю підприємства, а саме: запрошень сторони, яка приймає і діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, що направляє у відрядження; укладеного договору (контракту) та інших документів, які відрегульовують або засвідчують бажання встановити цивільно-правові відносини; документів, що засвідчують участь відрядженої особи в переговорах, конференціях або симпозіумах, які проводяться за тематикою, що стосується основної діяльності підприємства, яке відряджає працівника.

Згідно з пунктом 1.1 глави 1 «Порядок відрядження за кордон працівників підприємств усіх форм власності» розділу II «Порядок відрядження за кордон» відрядження за кордон здійснюється відповідно до наказу (розпорядження) керівника підприємства після затвердження завдання, в якому визначаються мета виїзду, термін, умови перебування за кордоном (у разі поїздки за запрошенням подається його копія з перекладом), і кошторису витрат. Термін відрядження визначається керівником, але не може перевищувати 60 календарних днів.

При цьому згідно з пунктом 1.5 глави I розділу II Інструкції фактичний час перебування у відрядженні за кордоном визначається:

  • у разі відрядження з України до країн, з якими встановлено повний прикордонний митний контроль, — за відмітками контрольно-пропускних пунктів прикордонних військ України в закордонному паспорті або документі, що його замінює;
  • у разі відрядження з України до країн, з якими не встановлено або спрощено прикордонний контроль, — згідно з відмітками сторони, яка відряджає, та сторони, яка приймає, у посвідченні про відрядження.

Відмітки в посвідченні про відрядження щодо прибуття і вибуття працівника завіряються тією печаткою, якою користується у своїй господарській діяльності підприємство для засвідчення підпису відповідної службової особи, на яку наказом (розпорядженням) керівника підприємства покладено обов’язки здійснювати реєстрацію осіб, які вибувають у відрядження та прибувають з нього. У разі відсутності вказаних відміток добові витрати відрядженому працівникові не відшкодовуються.

З огляду на наведене вище, у разі опрацювання питання щодо направлення директора підприємства на конференцію в Росію за запрошенням угорської сторони необхідно звернути увагу на такі вимоги:

  • якщо приймаючою стороною (організатором конференції, яка відбувається у Росії) є угорське підприємство (організація, установа), то у посвідченні про відрядження необхідна відмітка угорського підприємства:
  • у запрошенні угорської сторони в обов’язковому порядку має бути визначено місце проведення конференції (у тому числі країна проведення заходу). У разі відсутності такої інформації підприємство не має підстав видавати наказ про службове відрядження.

Заступник Міністра О. САВЧЕНКО

Переглядів: 10540

Дата оновлення: 04.05.2010

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com