Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 13 лютого 2015 р. № 1832/0/14-15/20

Щодо реформування системи пільг та компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

У зв’язку з прийняттям Закону України від 28.12.2014 № 76-VIII «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» розпочато реформування системи пільг та компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до підпункту 8 пункту 3 Положення про Міністерство соціальної політики, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 № 389, одним із основних завдань Мінсоцполітики є формування та реалізація державної політики у сфері соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зважаючи на це, Міністерство у межах компетенції повідомляє наступне.

На виконання пункту 16 розділу III «Прикінцеві положення» Закону Міністерство наразі забезпечує приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом, зокрема: внесені зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі — Закон) та до постанов Кабінету Міністрів України від 26.07.96 № 836, від 20.09.2005 № 936, від 20.04.2007 № 649, які надіслані на погодження до центральних органів виконавчої влади.

Звертаємо увагу, що статтею 60 Закону визначається право вибору пільг та компенсацій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Тобто, пільговик з числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який має право на пільги та компенсації згідно з декількома законами України, може користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до одного із вибраних ним законів України.

Тому просимо провести роз’яснювальну роботу серед такої категорії осіб, які повинні підтвердити своє бажання на право вибору.

У разі відмови щодо підтвердження громадянином вибору одного із законів України, вважається за доцільне здійснювати компенсаційні виплати та надавати пільги згідно із Законом України, який був першочерговим у визначенні статусу і надавав право на певні пільги і компенсації.

До основних пільг та компенсацій у разі вибору пільговиком Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», належать такі:

50-процентна знижка плати за користування житлом, комунальними послугами у межах середніх норм споживання, передбачених законом, телефоном;

грошова компенсація вартості продуктів харчування;

позачергове щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками;

щорічна допомога на оздоровлення.

Також зазначаємо, що норми Закону України від 28.12.2014 № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» не передбачають вилучення посвідчень у пільгових категорій населення.


Заступник Міністра —
керівник апарату

В. ІВАНКЕВИЧ

Переглядів: 3798

Дата оновлення: 01.09.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com