Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 19 травня 2015 р. № 1/11-7010

Щодо умов оплати праці викладачів навчального центру при виховній колонії

На лист <…> розглянули звернення <…> щодо умов оплати праці викладачів навчального центру при виховній колонії та інформуємо про наступне.

Відповідно до статті 17 Закону України «Про професійно-технічну освіту» навчальні центри при виправних колоніях віднесені до професійно-технічних навчальних закладів.

Умови оплати праці працівників професійно-технічних навчальних закладів визначені Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (зі змінами), яка затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27.05.93 р. за № 56.

Відповідно до пункту 79 Інструкції у випадках, коли викладачі професійно-технічних навчальних закладів відповідно до діючого законодавства або з не залежних від них причин звільняються від навчальних занять (відпустка, відрядження, тимчасова непрацездатність, відволікання учнів на сільгоспроботи, зимові канікули тощо), встановлений їм обсяг річного навантаження зменшується на 1/10 частину за кожний повний місяць відсутності на роботі або відсутності занять із зазначених причин (за неповний місяць — виходячи з відповідної кількості робочих днів).

Встановлена викладачам на початку навчального року середня місячна заробітна плата в зазначених випадках зменшуватись не повинна. Години викладацької роботи, виконані викладачем протягом навчального року зверх зменшеного річного навантаження, оплачуються додатково за годинними ставками після виконання зменшеного навчального навантаження.

Зменшення навчального навантаження не проводиться за час відрядження викладача для проведення навчальних занять в іншій місцевості (наприклад, у філіалі навчального закладу), а також за час чергової відпустки, якщо навчальний процес триває протягом всього календарного року і відпустка у зв’язку з цим може надаватись не тільки в період літніх канікул.


Заступник Міністра —
керівник апарату

О. ДЕРЕВ’ЯНКО

Переглядів: 4208

Дата оновлення: 29.07.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com