Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА

ЛИСТ

від 17 жовтня 2014 р. № 8361

Про надання відповіді
[на питання про виконання керівником підприємства своїх посадових обов’язків під час відпустки або у період тимчасової непрацездатності та інший неробочий час]

Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва розглянуто лист […] щодо надання відповіді на питання про виконання керівником підприємства своїх посадових обов’язків під час відпустки або у період тимчасової непрацездатності та інший неробочий час, повідомляємо.

Відповідно до Положення про Державну службу України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, затвердженого Указом Президента України від 30.03.2012 № 237, порушені у листі питання не належать до компетенції Держпідприємництва України.

Водночас в порядку надання інформації повідомляємо, що відповідно до частини четвертої статті 57 Господарського кодексу України Статут суб’єкта господарювання повинен містити відомості про його найменування, мету і предмет діяльності, розмір і порядок утворення статутного капіталу та інших фондів, порядок розподілу прибутків і збитків, про органи управління і контролю, їх компетенцію, про умови реорганізації та ліквідації суб’єкта господарювання, а також інші відомості, пов’язані з особливостями організаційної форми суб’єкта господарювання, передбачені законодавством. Статут може містити й інші відомості, що не суперечать законодавству.

Тобто керівник підприємства є виконавчим органом управління юридичної особи, який діє на підставі Статуту і повноваження його припиняються у спосіб, визначений у Статуті. З часу його призначення (обрання) на посаду та до звільнення з посади його службові повноваження не припиняються. Факт надання відпустки керівнику, крім випадку, коли його повноваження передаються іншому працівникові у порядку тимчасового заміщення, не припиняє його посадових повноважень.

Також звертаємо Вашу увагу, що відповідно до підпункту 5 пункту 4 Положення про Міністерство соціальної політики України, затверджене Указом Президента України від 06.04.2011 № 389/2011 (далі — Положення), Міністерство соціальної політики здійснює нормативно-правове регулювання у сферах зайнятості населення та трудової міграції, трудових відносин, оплати і умов праці. Відповідно до підпункту 79 пункту 4 Положення, Міністерство соціальної політики інформує у межах своїх повноважень та надає роз’яснення щодо здійснення державної політики у сферах зайнятості населення і трудової міграції, трудових відносин.


Т. в. о. Голови
Держпідприємництва України

О. Ю. ПОТІМКОВ

Переглядів: 4551

Дата оновлення: 18.06.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com