Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 22 травня 2015 р. № 7551/0/14-15/13

Щодо отримання компенсації виплат мобілізованим працівникам

Міністерство соціальної політики розглянуло лист щодо порядку компенсації з Державного бюджету на виплату середньої заробітної плати мобілізованим працівникам та в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до частини третьої статті 119 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток підприємством, установою, організацією, у яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності (далі — підприємство). Виплата таких компенсацій із бюджету проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Додатком 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» передбачені видатки на таку компенсацію за КПКВК 2501350 «Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період».

Компенсація буде здійснюватися з урахуванням норм Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. № 105 (далі — Порядок).

Відповідно до Порядку виплату працівникам середнього заробітку здійснюватиме підприємство. Компенсація підприємствам витрат на виплату середнього заробітку працівникам здійснюватиметься Міністерством соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі обласним департаментам соціального захисту, які, в свою чергу, перераховуватимуть їх в районні (міські) управління, а вони — підприємствам.

У Постанові також визначено порядок подання документів, на підставі яких буде здійснюватися компенсація.

Відповідно до пункту 4 Порядку для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15-го числа органу соціального захисту населення звіт про «фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам» згідно з додатком 1, погоджений районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби, для подання до 19-го числа їх копій, а також зведених звітів про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам згідно з додатком 2 структурним підрозділам соціального захисту населення.

Звіти про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам підприємство подає за кожний місяць окремо, починаючи з січня 2015 року.


Заступник Міністра — керівник апарату В. ІВАНКЕВИЧ

Переглядів: 4536

Дата оновлення: 16.06.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com