Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 26 січня 2015 р. № 1/9-32

Щодо одночасного зайняття або суміщення посад у вищому навчальному закладі

Вищим навчальним закладам

У зв’язку з численними зверненнями вищих навчальних закладів про надання роз’яснення норм Закону України «Про вищу освіту» стосовно правомірності одночасного зайняття або суміщення двох посад, а саме: посад ректора, проректора, директора інституту, декана факультету, директора навчально-наукового інституту та посади завідувача кафедри, Міністерство освіти і науки, в межах компетенції, повідомляє.

Згідно з частиною тринадцятою статті 55 Закону України «Про вищу освіту» особа у вищому навчальному закладі не може одночасно займати дві та більше посад, що передбачають виконання адміністративно-управлінських функцій.

Крім того, частиною шостою статті 35 Закону України «Про вищу освіту» визначено, що керівництво кафедрою здійснює завідувач (начальник) кафедри, який не може перебувати на посаді більше ніж як два строки. При цьому керівник кафедри повинен мати науковий ступінь та/або вчене (почесне) звання відповідно до профілю кафедри. Керівник кафедри обирається за конкурсом таємним голосуванням вченою радою вищого навчального закладу строком на п’ять років з урахуванням пропозицій трудового колективу факультету (навчально-наукового інституту) та кафедри. Керівник вищого навчального закладу укладає з керівником кафедри контракт.

Також відповідно до частини сьомої статті 35 Закону України «Про вищу освіту» керівник кафедри забезпечує організацію освітнього процесу, виконання навчальних планів і програм навчальних дисциплін, здійснює контроль за якістю викладання навчальних дисциплін, навчально-методичною та науковою діяльністю викладачів.

Таким чином, виконання повноважень на посаді керівника (завідувача, начальника) кафедри передбачає здійснення адміністративних, управлінських (забезпечення організації та виконання) та контроль функцій, так само, як і виконання повноважень на посадах ректора, проректора, керівника факультету (декана, начальника), керівника навчально-наукового інституту (директора, начальника) тощо, отже, одна особа не може одночасно займати посади керівника (завідувача, начальника) кафедри та ректора, проректора, керівника факультету (декана, начальника), керівника навчально-наукового інституту (директора, начальника) тощо.


Міністр С. М. КВІТ

Переглядів: 5119

Дата оновлення: 29.01.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com