Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

ЛИСТ

від 24 червня 2014 р. № 3375/12-14

Щодо застосування положень Порядку обчислення стажу державної служби

Національне агентство України з питань державної служби в межах повноважень розглянуло <…> щодо надання роз’яснення стосовно застосування положень Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 травня 1994 року № 283 (далі — Порядок).

Відповідно до пункту 3 Порядку до стажу державної служби включається час роботи на посадах керівників, їхніх заступників, головних інженерів державних підприємств, установ, організацій, голови, першого заступника та заступника голови правління Українського національного фонду «Взаєморозуміння і примирення» при Кабінеті Міністрів України, якщо безпосередньо з цих посад вони були призначені (обрані) на посади державних службовців першої — четвертої категорій.

Пунктом 4 Порядку визначено, що документом для визначення стажу державної служби є трудова книжка та інші документи, які відповідно до чинного законодавства підтверджують стаж роботи.

Що стосується безпосереднього призначення при обчисленні стажу, то слід зазначити, що такий термін чинним законодавством про державну службу не визначений. Тому можна вважати, що безпосереднє призначення у цьому випадку наявне за умови відсутності записів у трудовій книжці у період переходу особи з посади керівника підприємства на посади державних службовців першої — четвертої категорій.

Отже, якщо особа після звільнення з посади керівника підприємства призначається на державну службу на посади першої–четвертої категорій і в період між цими подіями не працювала в інших установах, організаціях, на підприємствах або не перебувала на обліку в службі зайнятості, як така, що шукає роботу, такий перехід можна вважати безпосереднім.


Заступник Голови
Нацдержслужби України

О. СКОПИЧ

Переглядів: 5131

Дата оновлення: 07.08.2014

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com