Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 15 травня 2013 р. № 1/11-8290

Щодо встановлення надбавки за вислугу років

В Міністерстві розглянули <…> звернення <…> стосовно врахування до педагогічного стажу періоду викладацької роботи в обсязі 150 годин протягом 10 навчальних місяців, яку здійснює лаборант вищого навчального закладу I–II рівнів акредитації, та інформуємо про таке.

Перш за все слід зазначити, що умови оплати праці працівників вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації визначені Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (із змінами), яка затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27.05.93 р. за № 56.

Відповідно до цієї Інструкції викладацька робота педагогічних працівників здійснюється згідно з установленим навантаженням, яке затверджується у тарифікаційних списках на початок навчального року (не пізніше 5 вересня).

Згідно з пунктом 91 Інструкції працівники закладів освіти (у цьому випадку — лаборант) можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у своєму ж навчальному закладі, але при цьому навчальне навантаження не може перевищувати 480 годин на рік.

Виконання цієї роботи здійснюється в робочий час з дозволу керівника навчального закладу. За години занять їм провадиться оплата понад основний посадовий оклад у порядку, передбаченому для викладачів, тобто за тарифікацією.

Щодо встановлення надбавки за вислугу років повідомляємо, що така надбавка встановлюється педагогічним та науково-педагогічним працівникам за умови наявності у них відповідного стажу педагогічної роботи.

Згідно з пунктом 4 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78, працівникам установ, які, крім основної роботи, займались у навчальному закладі викладацькою роботою обсягом не менше 0,25 ставки (що становить 180 годин на навчальний рік), зазначений період зараховується до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років.

Враховуючи вищезазначене та виходячи з<…> листа, лаборанту, який в цьому ж навчальному закладі здійснює викладацьку роботу обсягом 150 годин на навчальний рік (що менше ніж 180 годин на навчальний рік), період виконання цієї роботи не зараховується до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років.


Заступник Міністра —
керівник апарату

О. ДНІПРОВ

Переглядів: 7623

Дата оновлення: 26.06.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com