Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 19 лютого 2013 р. № 1698/0/8.2-08/6/13

Щодо навчання з питань охорони праці

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України розглянула повторне звернення щодо роз’яснення питань навчання з питань охорони праці і повідомляє.

Існує практика, що навчально-тематичні плани і програми (для посадових осіб) навчальних центрів розраховані на 40 навчальних годин. Чи мають право навчальні центри встановлювати меншу кількість навчальних годин?

Згідно з пунктом 3.4 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15 (далі — Типове положення), навчання з питань охорони праці може проводитись як традиційними методами, так і з використанням сучасних видів навчання — модульного, дистанційного тощо, а також з використанням технічних засобів навчання: аудіовізуальних, комп’ютерних навчально-контрольних систем, комп’ютерних тренажерів.

Термін навчання з питань охорони праці встановлюється в залежності від тематичного плану і програми навчання з питань охорони праці. Типовим положенням не визначено граничні терміни навчання з питань охорони праці.

<…>

Що має робити навчальний центр, якщо представник(и) Держгірпромнагляду безпідставно не прибуває на іспит? Чи передбачено відповідальність для держслужбовця за це?

Конкретні обов’язки, права та відповідальність посадових осіб Держгірпромнагляду визначаються на основі типових кваліфікаційних характеристик і відображаються у посадових інструкціях та положеннях про структурні підрозділи.

На теперішній час до Служби не надходила інформація щодо незабезпечення територіальними органами Держгірпромнагляду перевірки знань з питань охорони праці або участі посадових осіб у комісіях з перевірки знань відповідно до вимог Типового положення.

Чи мають право член(и) комісії з перевірки знань — представник(и) Держгірпромнагляду вимагати, щоб група, яка пройшла навчання в навчальному центрі, прибула складати іспити в певне місце?

Типовим положенням не визначається місце проведення перевірки знань з питань охорони праці комісією Держгірпромнагляду.

Суб’єкт господарювання, який провів навчання з питань охорони праці, повідомляє територіальний орган Держгірпромнагляду про необхідність перевірки знань з питань охорони праці. Як правило, перевірка знань проводиться за місцем проведення навчання або за адресою територіального управління. Всі відносини здійснюються за домовленістю з урахуванням можливості сторін.

<…>


Перший заступник Голови В. А. ШАЙТАН

Переглядів: 6247

Дата оновлення: 15.04.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com