Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 6 квітня 2004 р. № 03-3/2989-021-14

Про ліцензування навчання кадрів на виробництві

У зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2003 р. № 1380 «Про ліцензування освітніх послуг» та враховуючи численні запити керівників підприємств щодо необхідності ліцензування професійного навчання кадрів на виробництві, Міністерство освіти і науки України, Міністерство праці та соціальної політики України роз’яснюють.

Відповідно до п. 5 Порядку ліцензування освітніх послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1380, послуги щодо первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації робітників підлягають ліцензуванню за умови, що відповідні професії включено до Державного класифікатора професій ДК 003-95.

Ліцензування підприємств, установ та організацій, що надають послуги у сфері професійно-технічної освіти, проводиться з урахуванням специфіки навчання та за умови видачі особам, які навчаються, документа про освіту державного зразка.

Відповідно до Положення про професійне навчання кадрів на виробництві, затвердженого спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства освіти і науки України від 26.03.2001 р. № 127/151 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.04.2001 р. за № 315/5506, професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації робітників на виробництві здійснюється шляхом курсового та індивідуального навчання.

За умови організації на підприємстві курсового навчання (в структурі підприємства створений навчально-курсовий комбінат або інший структурний підрозділ, який виконує функції організації і проведення курсового професійно-технічного навчання і функціонує як професійно-технічний навчальний заклад) підприємству необхідно отримати ліцензію на здійснення професійного навчання кадрів на виробництві відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1380. Після завершення такого навчання особам, які успішно пройшли кваліфікаційну атестацію, присвоюється кваліфікація «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду (категорії) та видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, зразок якого затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 09.08.2001 р. № 979 «Про затвердження зразків документів про професійно-технічну освіту».

Одночасно зазначаємо, що ліцензування професійного навчання кадрів на виробництві здійснюється за підрозділами класифікаційних угруповань професій (а не за кожною професією окремо). Після отримання ліцензії в установленому порядку підприємства (установи, організації), які здійснюють професійне навчання кадрів на виробництві, матимуть право проводити підготовку за всіма професіями, що входять до даного підрозділу класифікаційних угруповань професій.

За умови організації на підприємстві індивідуального професійно-технічного навчання отримувати ліцензію не обов’язково. В цьому випадку після завершення навчання відповідні записи про професійно-технічне навчання робітників вносяться в трудову книжку працівника.


Заступник Міністра освіти
і науки України
 
Т. М. ДЕСЯТОВ 
Заступник Міністра праці
та соціальної політики України
 
Г. К. ГАЛИЦЬ 

Переглядів: 12118

Дата оновлення: 06.04.2004

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com