Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ
НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ УКРАЇНИ

 

ЛИСТ

 

від 4 лютого 2004 р. № 01-120

 

Начальникам управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків

на виробництві та професійних захворювань України в Автономній Республіці Крим,
областях, містах Києві та Севастополі

 

Про визначення
розміру неоподатковуваного мінімуму доходів громадян

 

До виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі — Фонд) надходять численні звернення робочих органів виконавчої дирекції Фонду щодо визначення розміру неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, з якого обчислюється розмір адміністративного стягнення у вигляді штрафу за порушення законодавства про страхування від нещасного випадку, у зв’язку з набранням чинності Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» з 1 січня 2004 року.

 

З метою однакового застосування відповідних норм законодавства виконавча дирекція Фонду повідомляє.

 

Відповідно до пункту 22.5 статті 22 Прикінцевих положень Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб», якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум, то для цілей їх застосування використовується сума у розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства у частині кваліфікації злочинів або правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної підпунктом 6.1.1 пункту 6.1 статті 6 цього Закону для відповідного року (з урахуванням положень пункту 22.4 Закону).

 

Органи Фонду відповідно до статті 24410 Кодексу України про адміністративні правопорушення мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення на посадових осіб підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, за порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання у вигляді штрафу у розмірах, визначених статтею 1654 цього Кодексу.

 

За адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою та другою статті 1654 Кодексу України про адміністративні правопорушення, застосовуються адміністративні стягнення у вигляді штрафу у розмірі від 8 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Необхідно зазначити, що поняття «кваліфікація» та «санкція» за своєю правовою природою відрізняються за своїм значенням та змістом.

 

Санкція як структурна частина Кодексу України про адміністративні правопорушення використовується для визначення виду і розмірів адміністративної відповідальності.

 

Кваліфікація відрізняється від санкції тим, що встановлює юридичну відповідність ознак протиправного діяння ознакам складу адміністративного правопорушення.

 

Іншими словами, «кваліфікація» — вказує на те, що саме вчинено, а «санкція» — визначає міру відповідальності.

 

Отже, запровадження податкових соціальних пільг не впливає на розмір покарань чи адміністративних стягнень у вигляді штрафу, якщо останній визначений у відповідних санкціях у неоподатковуваних мінімумах доходів громадян.

 

З огляду на викладене, санкції, передбачені частинами першою та другою статті 1654 Кодексу України про адміністративні правопорушення, містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, розмір якого становить 17 грн., про що і зазначено в пункті 22.5 статті 22 Прикінцевих положень Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб».

 

 

 

Директор                                                                                                                   В. КРОТ

 

 

Переглядів: 11678

Дата оновлення: 04.02.2004

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com