Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 19 лютого 2009 р. № 3.09-10/198

Щодо проведення медичних оглядів працівників певних категорій

Міністерство охорони здоров’я України розглянуло лист Всеукраїнського журналу «Все про охорону праці», що надійшов від Кабінету Міністрів України, стосовно роз’яснення положень наказу МОЗ України від 21.05.2007 № 246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» (надалі — Наказ) та повідомляє наступне.

Відповідно до п. 2.1 Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій (надалі — Порядок), затвердженого Наказом, попередній (періодичні) медичний огляд працівників проводиться лікувально-профілактичними закладами, що визначаються відповідними наказами Міністерства охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, головних управлінь та управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, а також міністерств та інших центральних органів виконавчої влади (Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства транспорту та зв’язку України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Державного департаменту з питань виконання покарань, Державного комітету ядерного регулювання України тощо) за погодженням з МОЗ України, а також спеціалізованими лікувально-профілактичними закладами, які мають право встановлювати діагноз щодо професійних захворювань, перелік яких затверджено наказом МОЗ України від 25.03.2003 № 133, зареєстрованим в Мін’юсті 10.04.2003 за № 283/7604, вищими медичними навчальними закладами III–IV рівнів акредитації, які мають кафедри та курси професійних захворювань.

Пунктом 2 Наказу передбачено визначення переліку закладів охорони здоров’я для проведення обов’язкових медичних оглядів працівників певних категорій та один раз на три роки проводити його перегляд. Враховуючи, що конкретний механізм та критерії для включення лікувально-профілактичних закладів до зазначеного переліку у Наказі не визначені, територіальні органи управління охорони здоров’я повинні визначати наказами заклади охорони здоров’я для проведення обов’язкових медичних оглядів працівників певних категорій, виходячи з вимог, встановлених Порядком.

При визначені таких закладів, в першу чергу необхідно враховувати наявність ліцензії на здійснення медичної практики, матеріально-технічну базу для проведення лабораторних, функціональних та інших досліджень відповідно до додатків 4 та 5 Порядку, кадровий потенціал, підготовку фахівців з професійної патології.

Окрім цього, повідомляємо, що Міністерством опрацьовується питання внесення змін до Наказу, а саме: розроблення критеріїв відбору закладів охорони здоров’я для проведення медичних оглядів працівників певних категорій та порядку їх затвердження.


Заступник Міністра  І. В. ЯКОВЕНКО 

Переглядів: 13241

Дата оновлення: 14.08.2009

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com