Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 12 січня 2016 р. № 31-08030-16-10/965

Щодо службових відряджень

Міністерство фінансів на виконання доручення Кабінету Міністрів України <…> розглянуло лист <…> щодо порядку оформлення службових відряджень працівників і повідомляє.

Відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів від 13.03.98 р. № 59, службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника підприємства на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.

Разом з тим слід зауважити: якщо працівник здійснює окремі поїздки в межах виконання своїх безпосередніх обов’язків, то, на нашу думку, такі поїздки не є службовими відрядженнями. У такому разі працівнику можуть відшкодовуватись витрати на проїзд у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.97 р. № 922 «Про відшкодування окремим категоріям працівників бюджетних установ та організацій витрат на проїзд у пасажирському транспорті у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків».

Водночас рішення щодо оформлення поїздки працівника як службового відрядження приймається керівником виходячи з посадових обов’язків такого працівника, мети поїздки тощо.

У разі оформлення поїздки як службового відрядження (з видачею відповідного наказу) витрати у зв’язку з таким відрядженням відшкодовуються працівнику незалежно від відстані до місця відрядження в розмірах, установлених постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. № 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів».

Згідно з Конституцією України систему адміністративно-територіального устрою України складають Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони у містах, селища і села.

Одночасно зазначаємо, що згідно з Положенням про Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 р. № 197, забезпечення формування та реалізація державної регіональної політики, зокрема щодо адміністративно-територіального устрою, є одним із основних завдань Мінрегіону. Тому за роз’ясненням щодо того, що є населеним пунктом, слід звернутися до даного Міністерства.

Заступник Міністра Р. КАЧУР

Переглядів: 2078

Дата оновлення: 12.10.2016

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com