Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ЛИСТ

від 6 серпня 2004 р. № 05-31-1137

Щодо деяких питань соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглянула <…> лист про внесення змін до Інструкції про порядок проведення ревізій та перевірок по коштах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і повідомляє наступне.

1. Перевірка страхувальників проводиться у відповідності до порядку, визначеного розділом 15 Інструкції про порядок проведення ревізій та перевірок по коштах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Порядок перевірки використання коштів цільового призначення, передбачений розділом 16 вищезазначеної Інструкції, стосується перевірок коштів, які отримують суб’єкти господарювання від органів Фонду як часткове фінансування, передбачене статтею 48 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240, а також перевірок коштів цільового призначення, які виділяються разово на підставі рішень правління Фонду. Облік і звітність суб’єктів господарювання по коштах цільового фінансування ведеться окремо і не взаємозв’язаний з обліком страхувальником страхових внесків. Нормативною базою Фонду не передбачено штрафних санкцій за порушення суб’єктами господарювання у використанні вказаних коштів.

Штрафні санкції, передбачені статтею 30 Закону України від 18.01.2001 р. № 2240, застосовуються органами Фонду тільки до страхувальників.

2. Зазначені у підпункті «ж» пункту 15.3 розділу 15 Інструкції зміни внесені у відповідності до норм, передбачених п. 4 Порядку координації проведення планових виїзних перевірок фінансово-господарської діяльності суб’єктів підприємницької діяльності контролюючими органами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 1999 року № 112.

3. Згідно зі статтею 2 Закону України «Про розмір внесків на деякі види загальнообов’язкового державного соціального страхування» допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, виплачується застрахованим особам починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення МСЕК інвалідності незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності.

У разі, якщо під час тимчасової непрацездатності у працівника закінчується дія строкового трудового договору, на підставі п. 2 ст. 36 КЗпП видається наказ про його звільнення, але допомога по тимчасовій непрацездатності надається йому до відновлення працездатності або до встановлення МСЕК інвалідності за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.


Директор  С. САНЧЕНКО 

Переглядів: 7162

Дата оновлення: 09.10.2012

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com