Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ

З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА

 

ЛИСТ

 

від 23 липня 2004 р. № 5027

 

Представництвам Державного Комітету України

з питань регуляторної політики та підприємництва

 

Про державну реєстрацію
припинення суб’єктів господарювання

 

1. Держпідприємництва розглянуло численні запити державних реєстраторів та територіальних представництв з питань державної реєстрації припинення юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців у разі здійснення процедури ліквідації, в тому числі публікації повідомлення щодо ліквідації суб’єктів господарювання до 1 липня 2004 року та повідомляє наступне.

У разі, коли засновниками (учасниками) юридичної особи прийнято рішення про її ліквідацію та/або здійснено ліквідаційну процедуру, в тому числі опубліковано повідомлення про ліквідацію цієї юридичної особи в друкованих засобах масової інформації, до набрання чинності Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців», то державний реєстратор не повинен зобов’язати таких суб’єктів господарювання повторно розміщувати повідомлення про ліквідацію в «Бюлетені державної реєстрації».

В такому випадку проводиться державна реєстрація припинення юридичної особи відповідно до вимог статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

При цьому спочатку подається реєстраційна картка за формою № 6 для включення відомостей про цю юридичну особу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та осіб — підприємців, після чого вносяться відомості про прийняте рішення про припинення юридичної особи та його дату, а також дату публікації. Примірник рішення про ліквідацію юридичної особи та примірник друкованого засобу масової інформації з повідомленням про ліквідацію цієї юридичної особи державний реєстратор залучає до реєстраційної справи.

Тільки після цього проводиться державна реєстрація припинення юридичної особи в зв’язку з її ліквідацією на підставі реєстраційної картки (форма № 7) та документів, поданих відповідно до вимог статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців».

В разі звернення до державного реєстратора фізичної особи — підприємця з приводу державної реєстрації припинення його підприємницької діяльності, в разі, коли процедуру припинення розпочато до набрання чинності Закону, державний реєстратор не повинен зобов’язати фізичну особу — підприємця сплачувати за публікацію відповідного рішення в «Бюлетені державної реєстрації».

При цьому спочатку подається реєстраційна картка за формою № 10 для включення відомостей про цю фізичну особу — підприємця до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, після чого вносяться відомості про прийняте рішення про припинення його підприємницької діяльності та його дату, а далі — провести реєстрацію припинення підприємницької діяльності відповідно до вимог статті 47.

 

2. Розглянувши численні запити державних реєстраторів та суб’єктів господарювання стосовно порядку заповнення реєстраційної картки форми № 6 Держпідприємництво рекомендує при включенні відомостей про юридичну особу до ЄДР, тим юридичним особам, у яких відсутні відокремлені підрозділи (філії, представництва), не заповнювати і не подавати сторінки 6–9 цієї картки, а на сторінці 10 після слів «Сторінку заповнив» робити відмітку «крім сторінок 6–9».

Крім того, просимо взяти до уваги, що в зв’язку з технічною помилкою в цій же реєстраційній картці розмір внеску до статутного або складеного капіталу необхідно вводити в гривнях, а не в тисячах гривень.

 

Прошу довести дану інформацію до державних реєстраторів для використання в роботі.

 

 

 

В. о. Голови                                                                                                   К. ВАЩЕНКО

 

 

Переглядів: 10624

Дата оновлення: 23.07.2004

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com