Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

 

ЛИСТ

 

від 31 березня 2004 р. № 18-1645/04вих

 

                         В.о. голови апеляційного суду

  Сумської області
В.О. Маслову

 

Щодо порядку нарахування заробітної плати державних службовців

 

З метою врегулювання питання щодо порядку нарахування заробітної плати державних службовців Державна судова адміністрація України повідомляє, що нарахування заробітної плати треба здійснювати наступним чином.

 

1. Нарахування заробітної плати здійснюється в наступному порядку:

 

1.1. Посадовий оклад

(пост. КМУ від 13 грудня 1999 р. № 2288 з урахуванням змін);

1.2. Надбавка за ранг державних службовців

(пост. КМУ від 13 грудня 1999 р. № 2288 з урахуванням змін);

1.3. Надбавка за вислугу років у відсотках до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг

Закон України «Про державну службу» (стаття 33);

1.4. Надбавка за почесне звання «Заслужений» 15% нараховується від посадового окладу

(пост. КМУ від 13 грудня 1999 р. № 2288, пункт 3, пп. «в»)

1.5. Преміювання

(пост. КМУ від 13 грудня 1999 р. № 2288, п. 2, пп. 2);

1.6. Надбавка за виконання особливо важливої роботи або високі досягнення у праці нараховується у розмірі до 50% від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг

(пост. КМУ від 13 грудня 1999 р. № 2288, пункт 2, пп. «г»);

1.7. Надбавка за особливі умови проходження державної служби і напруженість в роботі у розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та вислугу років

(пост. КМУ від 1 листопада 2003 р. № 1711, лист Міністерства праці від 23 грудня 2003 р. № 03-3/7891-018-2).

 

Звертаємо Вашу увагу на те, що згідно статті 42 Закону України «Про Державний бюджет України на 2004 рік» від 27 листопада 2003 р. № 1344-IV здійснення витрат по пп. 1.6–1.7 здійснюється тільки в межах коштів, передбачених у державному бюджеті на утримання відповідних судів. Надбавки та премії рекомендовано встановлювати державним службовцям, виходячи зі здійснюваних ними додаткових функцій.

Згідно статті 42 Закону України «Про Державний бюджет України на 2004 рік» зобов’язання без відповідних бюджетних асигнувань не підлягають оплаті за рахунок бюджетних коштів. Взяття таких зобов’язань є бюджетним правопорушенням, за яке посадові особи несуть особисту відповідальність.

Преміювання державних службовців здійснюється у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі тримісячного фонду оплати праці та економії фонду оплати праці. Розмір премії конкретному працівнику визначається згідно з положенням про преміювання, що діє в установі, залежно від особистого вкладу працівника в кінцеві результати роботи. Що стосується встановлення працівникам надбавок за високі досягнення у праці або виконання особливо важливої роботи у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця, то згідно з вищезазначеною постановою право установлювати надбавки надано керівникам установ в межах затвердженого фонду оплати праці. Надбавки за високі досягнення у праці встановлюються працівникам за умови сумлінного та якісного виконання працівником протягом певного періоду своїх посадових обов’язків та відсутності порушень виконавчої і трудової дисципліни. Надбавки за виконання особливо важливої роботи встановлюються на чітко визначений термін, тобто на період виконання цієї роботи, з метою стимулювання прискорення її виконання. При встановленні такої надбавки повинна бути чітко визначена кінцева мета роботи і терміни виконання. При цьому державним службовцям може бути встановлена одна з цих надбавок у розмірі до 50 відсотків.

Відповідно до статті 34 Закону України «Про державну службу» Порядок видачі грошової винагороди службовцям за сумлінну безперервну працю в державних органах затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. № 212 «Про затвердження Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків».

Згідно статті 35 Закону України «Про державну службу» державним службовцям надається відпустка тривалістю 30 календарних днів, з виплатою допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу. За наявністю відповідних бюджетних асигнувань допомога на оздоровлення до відпустки та матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань може бути виплачена в розмірі середньомісячної заробітної плати згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13 грудня 1999 р. № 2288.

 

 

 

Заступник Голови                                                                                       Л. БОГДАНОВ

 

 

Переглядів: 17724

Дата оновлення: 31.03.2004

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com