Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 1 липня 2011 р. № 8561-0-33-11-8.2

Щодо надання роз’яснення


Всеукраїнській громадській організації «Фармацевтична асоціація «ФАРМУКРАЇНА»
вул. Березняківська, 29,
м. Київ, 02098

У Міністерстві юстиції розглянуто ваш лист від 1 червня 2011 року № 23/11 щодо листа Державної податкової адміністрації від 6 квітня 2011 року № 9497/7/16-1517 «Про податок на додану вартість» та додатка до листа «Пам’ятка про адміністративні процедури виписування, видачі і отримання податкових накладних» та в межах компетенції повідомляється.

Згідно з підпунктом 41.1.1 пункту 41.1 статті 41 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) органи державної податкової служби є контролюючими органами щодо податків, які справляються до бюджетів та державних цільових фондів, крім зазначених у підпункті 41.1.2 цього пункту, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби.

Відповідно до статті 52 Кодексу за зверненням платників податків контролюючі органи безоплатно надають консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового законодавства.

Водночас, зазначаємо, що листи міністерств, інших центральних органів влади — це службова кореспонденція, вони не є нормативно-правовими актами, можуть носити лише роз’яснювальний характер і не повинні містити нових правових норм, які зачіпають права, свободи та законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер. У разі встановлення листами нових правових норм вони підлягають відкликанню з місць застосування органом, що їх видав, та скасуванню.

При цьому за результатами правової експертизи листа Державної податкової адміністрації від 6 квітня 2011 року № 9497/7/16-1517 «Про податок на додану вартість» Мін’юст звернувся до Державної податкової служби (лист від 1 липня 2011 року № 21186-10.1) щодо відкликання з місць застосування та скасування відповідного листа.


Директор Департаменту О. М. ФЕРЕНС

Переглядів: 8259

Дата оновлення: 01.09.2011

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com