Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 11 листопада 2010 р. № 09/3-6/301

Щодо включення працівників,
прийнятих для виконання оплачуваних громадських робіт, до облікової кількості штатних працівників підприємства

Департамент статистики праці Держкомстату на Ваш запит щодо необхідності відображення осіб, які направлені на оплачувані громадські роботи, у формах державних статистичних спостережень роз’яснює.

Розрахунок кількості працівників здійснюється відповідно до положень Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату України від 28.09.2005 № 286 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 30.11.2005 за № 1442/11722, зі змінами (далі — Інструкція).

З метою надання тимчасової роботи безробітним на підприємствах утворюють спеціальні тимчасові робочі місця, які не передбачені штатним розписом. Тобто, під громадські роботи не можуть використовуватися вакантні робочі місця. Отже, не має підстав для включення осіб, які направлені Державною службою зайнятості на виконання громадських робіт, до облікової та середньооблікової кількості штатних працівників підприємства. Відповідно до пункту 4.5 Інструкції такі особи не враховуються в еквіваленті повної зайнятості.

Водночас, відповідно до Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату України від 13.01.2004 № 5 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.01.2004 за № 144/8713, оплата праці працівників, які не перебувають у штаті підприємства (за умови, що розрахунки проводяться підприємством безпосередньо з працівниками), зокрема безробітних за виконання громадських робіт, входить до складу фонду оплати праці усіх працівників у частині основної заробітної плати та відображається в рядку 1020 форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна).


Директор Департаменту
статистики праці 
 
І. В. СЕНИК 

Переглядів: 9680

Дата оновлення: 11.01.2011

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com