Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 17 вересня 2010 р. № 827/13/84-10

Щодо донарахування надбавки
за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи та врахування грошової винагороди держслужбовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади при обчисленні середньої заробітної плати

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо донарахування надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи та врахування грошової винагороди держслужбовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади при обчисленні середньої заробітної плати у випадках, передбачених Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок), і в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами) керівникам відповідних органів в межах установленого фонду оплати праці надано право установлювати працівникам надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця та вислугу років.

Надбавки за високі досягнення у праці встановлюються залежно від конкретних завдань, що стоять перед відповідним органом, у разі сумлінного та якісного виконання працівником протягом певного періоду своїх посадових обов’язків, професіоналізму, компетентності, ініціативності та відсутності порушень виконавчої і трудової дисципліни за наказом керівника.

У випадках якщо працівник звільняється до видання керівником наказу про призначення йому надбавки за високі досягнення у праці, ця надбавка та інші виплати, які не були здійснені на момент звільнення, донараховуються.

Щодо врахування грошової винагороди держслужбовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади при обчисленні середньої заробітної плати у випадках, передбачених Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок), то згідно з пунктом 3 Порядку під час обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження враховуються: основна заробітна плата, доплати та надбавки, премії, які не мають разового характеру, винагорода за підсумками роботи за рік та вислугу років, індексація тощо.

В пункті 4 Порядку перераховані виплати, які не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати. Це, зокрема, виплати, які мають разовий характер, тобто виплачуються один раз на рік.

Одноразова винагорода за сумлінну працю або зразкове виконання трудових обов’язків, яка виплачується держслужбовцям один раз на п’ять років, не враховується під час обчислення середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження, згідно з нормами пункту 4 Порядку.


Директор Департаменту  О. ТОВСТЕНКО 

Переглядів: 9175

Дата оновлення: 30.11.2010

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com