Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 1 липня 2009 р. № 165/13/133-09

Про розрахунок чисельності працівників бухгалтерського обліку

У Департаменті з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянуто Ваш лист щодо розрахунку чисельності працівників бухгалтерського обліку, які виконують роботи з податкового обліку, і в межах компетенції повідомляється.

Збірник «Міжгалузеві нормативи чисельності працівників бухгалтерського обліку» (далі — Збірник нормативів) містить норми часу на використання робіт усіх видів бухгалтерського обліку згідно з Планом рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств та організацій.

Податковий облік є однією з основних функцій бухгалтерського обліку. У Збірнику нормативів відповідно до Плану рахунків (синтетичні рахунки код 64 — розрахунки за податками й платежами, субрахунки — коди 641, 642, 643, 644) у карті 8 (лист 3, позиції 22–25) наведено норми часу на перелік робіт з податкового обліку, а у карті 11 (позиція 1) — норми часу на ведення аналітичного обліку щодо податків, зборів, перевірки розрахунків із податків з Державною податковою інспекцією.

Чисельність працівників (бухгалтерів) податкового обліку можливо визначити залежно від загальної трудомісткості типового складу виконуваних робіт — відношенням трудомісткості робіт з податкового обліку до річного фонду робочого часу одного працівника, з урахуванням коефіцієнта, що враховує заплановані невиходи працівників (відпустки, хвороби тощо), який, як правило, становить 1,15, і коефіцієнта, що враховує питому вагу робіт, яка виконується на ПЕОМ (стор. 5, таблиця).

Методика розрахунку та приклади розрахунку норм чисельності наведено в Загальній частині Збірника нормативів (стор. 4, 5, 6 — пункти 11, 12).


Директор Департаменту  О. ТОВСТЕНКО 

Переглядів: 10430

Дата оновлення: 16.09.2010

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com