Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА УСТАНОВА «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВИХ ВІДНОСИН»

ЛИСТ

від 20 квітня 2010 р. № 07/212

Щодо внесення до Національного класифікатора України професійної назви роботи «Державний адміністратор»

На Ваш лист від 08.04.2010 р. за № 4382 щодо внесення до Національного класифікатора України «Класифікатор професій ДК 003:2005» (далі — КП) професійної назви роботи «Державний адміністратор» інформуємо:

1. Ураховуючи Ваші пропозиції Інститут в цілому погоджується щодо внесення до чергової Зміни до КП професійної назви роботи «Державний адміністратор» з кодом КП 1229.3.

2. Однак зауважимо, що у поданому проекту професійно-кваліфікаційної характеристики слід більш чітко визначити керівні функції «Державного адміністратора», та відкоригувати її змістовну частину відповідно до Довідника типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців, який затверджено наказом Головдержслужби України від 01.11.2006 р. № 363 (далі — ДКХП). Структура кваліфікаційної характеристики визначена у п. 2.5 Загальних положень ДКХП, випуск № 76: «Кожна кваліфікаційна характеристика складається з таких розділів: «Завдання, обов’язки та повноваження», «Має право», «Повинен знати», «Кваліфікаційні вимоги» та відповідає нормам Загальних положень Довідника кваліфікаційних характеристик державних службовців.

У розділі «Завдання, обов’язки та повноваження» наводяться типові професійні завдання, обов’язки та повноваження для певної посади або для групи посад, подібних за професійними ознаками. При розробленні посадових інструкцій, якщо виникає необхідність, завдання, обов’язки та повноваження, що включені до типової професійно-кваліфікаційної характеристики тієї або іншої посади, можуть бути розподілені між окремими виконавцями або коло завдань та обов’язків окремих службовців може бути розширене з наданням їм робіт, передбачених для різних груп посад.

У розділі «Має право» окреслюється коло прав та повноважень посадової особи, необхідних для виконання покладених на нього завдань та обов’язків.

У розділі «Повинен знати» наводяться основні вимоги до спеціальних знань, необхідних державним службовцям для виконання відповідних типових завдань та обов’язків, а також знань законодавчих актів, положень, інструкцій та інших нормативних документів, методів і засобів, які працівник повинен вміти застосовувати під час виконання посадових обов’язків.

У розділі «Кваліфікаційні вимоги» визначаються (відповідно до певної посади або групи посад) вимоги до освітнього та освітньо-кваліфікаційного рівня посадової особи, вимоги до післядипломної підготовки, необхідні для виконання покладених завдань та обов’язків, мінімальні вимоги до стажу служби у державних органах або загального стажу роботи, або стажу наукової (науково-педагогічної) роботи тощо.

3. Таким чином, після врахування пропозицій, наданих Інститутом, проект кваліфікаційної характеристики «Державного адміністратора» можна подати на погодження до Мінпраці України та подальшого затвердження — до Головдержслужби України.


Директор  С. В. МЕЛЬНИК 

Переглядів: 9403

Дата оновлення: 04.05.2010

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com