Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ІНВАЛІДІВ

ЛИСТ

від 9 лютого 2010 р. № 1/6-20/06

Щодо порядку подання Звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів


ТОВ «ЛІГА ЗАКОН»
04112, м. Київ, вул. Т. Шамрила, 23

Фонд соціального захисту інвалідів (далі — Фонд), розглянувши листа від 12.01.2010 р. № 8 стосовно надання роз’яснень з питання подання Звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів, повідомляє.

Визначення та обчислення строків передбачене Главою 18 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 № 435-IV (далі — Цивільний кодекс України).

Отже, строком є певний період у часі, зі спливом якого пов’язана дія чи подія, яка має юридичне значення.

Строк визначається роками, місяцями, тижнями, днями або годинами.

Відповідно до ст. 255 Цивільного кодексу України, якщо строк встановлено для вчинення дії, вона може бути вчинена до закінчення останнього дня строку. У разі, якщо ця дія має бути вчинена в установі, то строк спливає тоді, коли у цій установі за встановленими правилами припиняються відповідні операції.

Строк подання Звіту про зайнятість і працевлаштування інвалідів визначений п. 2 Порядку подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 70, а саме щороку до 1 березня відділенням Фонду роботодавці подають відповідний Звіт.

Крім того, у самій формі № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», затвердженій наказом Мінпраці від 10.02.2007 р. № 42, вказано, що Звіт подається не пізніше 1 березня після звітного періоду.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, визначено порядок вчинення дій, що мають юридичне значення, в останній день строку.

Якщо вказано подання Звіту роботодавцем не пізніше 1 березня, то він може вчинити цю дію до закінчення 24 години цієї дати. Момент закінчення 24 години визначається за місцем вчинення дії, тобто за місцевим часом.

У разі коли певну юридичну дію слід вчинити в установі в останній день строку, вона має бути вчинена до моменту закінчення часу виконання відповідних операцій в цій установі, тобто до закінчення годин приймання звітів відділеннями Фонду (наприклад, встановлені години приймання звітів з 9 до 18 години).

 

Директор В. МАЛЬКІН

* * *
ТОВ «ЛІГА ЗАКОН»

ЛИСТ
від 12.01.2010 р. № 8


Фонду соціального захисту інвалідів
вул. Глибочицька, 72, м. Київ, 04050

Компанія «ЛІГА ЗАКОН» просить надати роз’яснення з наступного питання:

Відповідно до п. 2 Порядку подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затвердженого постановою КМУ від 30.01.2007 р. № 70, Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) щороку до 1 березня відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.

Відповідно до пп. 2.1 Інструкції щодо заповнення форми № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», затвердженої наказом Мінпраці від 10.02.2007 р. № 42, Звіт складається роботодавцями щороку і до 1 березня, наступного після звітного періоду, подається або надсилається рекомендованим листом за місцем їх державної реєстрації відділенню Фонду соціального захисту інвалідів.

Разом з тім у самій формі № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», затвердженій наказом Мінпраці від 10.02.2007 р. № 42, вказано, що вона подається не пізніше 1 березня після звітного періоду.

У зв’язку з цим прохання роз’яснити який саме день є останнім для подання вказаного Звіту: 28 лютого (29 лютого у високосному році) чи 1 березня?

Заздалегідь дякуємо за надане роз’яснення.


Керівник центру аналізу
та підготовки матеріалів
бухгалтерської тематики


Н. БЛИЗНЮК

Переглядів: 10366

Дата оновлення: 21.02.2010

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com