Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 27 серпня 2009 р. № 9777/0/14-09/13

Про надання додаткових відпусток за стаж роботи

У Міністерстві праці та соціальної політики розглянуто лист ГоловКРУ щодо правомірності надання працівникам установ, які утримуються за рахунок коштів місцевого бюджету, додаткових відпусток за безперервний стаж роботи і повідомляється.

Законами України «Про відпустки», «Про позашкільну освіту», «Про бібліотеки і бібліотечну справу» не передбачено надання працівникам музичних шкіл, бібліотек, будинків культури додаткових відпусток за безперервний стаж роботи.

Частиною другою статті 4 Закону України «Про відпустки» визначено, що законодавством, колективним договором, угодою та трудовим договором можуть установлюватись інші види відпусток.

Відповідно до ст. 91 КЗпП України та ст. 69 Господарського кодексу України підприємства, установи, організації в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть установлювати додаткові порівняно із законодавством трудові і соціально-побутові пільги для працівників, у тому числі інших видів відпусток.

Згідно зі ст. 23 Закону України «Про відпустки» оплата інших видів відпусток, передбачених колективним договором та угодами, трудовим договором, провадиться з прибутку, що залишається на підприємстві після сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету. В установах і організаціях, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, оплата цих відпусток провадиться в межах бюджетних асигнувань та інших додаткових джерел.

Указом Президента України «Про заходи щодо забезпечення наповнення державного бюджету та посилення фінансово-економічної дисципліни» бюджетним організаціям заборонено витрачати кошти на цілі, не передбачені затвердженими кошторисами доходів і видатків, та понадлімітне використання бюджетних асигнувань.

Ураховуючи те, що бюджетні заклади, установи, організації за своїми установчими документами і положеннями не відносяться до прибуткових підприємств і те, що видатки з оплати додаткових відпусток за безперервний стаж роботи не передбачені кошторисами відповідних установ, надання їх працівникам додаткових відпусток за безперервний стаж роботи є неправомірним.


Заступник Міністра В. ОНИЩУК 

Переглядів: 10718

Дата оновлення: 25.11.2009

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com