Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 15 листопада 2016 р. № 1571/13/84-16

Про виплати за додаткове навантаження

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо виплат за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця або за вакантною посадою і в межах компетенції повідомляє.

Виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця та за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби передбачені статтею 50 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу».

Зазначені виплати встановлюються державним службовцям керівником державної служби за поданням їх безпосередніх керівників.

За додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою керівника структурного підрозділу, його заступника або за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього керівника структурного підрозділу (заступника керівника) виплати, на нашу думку, можуть здійснюватись державному службовцю за рішенням керівника державної служби за поданням керівника вищого рівня цього підрозділу.

Щодо можливості встановлення зазначених виплат керівнику структурного підрозділу та його заступнику у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця або за вакантною посадою державного службовця, то кваліфікаційними характеристиками керівних посад передбачено здійснення керівництва діяльністю відповідного структурного підрозділу та забезпечення ефективного виконання покладених на цей підрозділ завдань. Крім того, керівники розподіляють обов’язки між працівниками, координують і контролюють їх роботу, несуть відповідальність за якісне виконання ними завдань та обов’язків, а також надають методичну допомогу працівникам для виконання цих завдань та обов’язків.

Таким чином, керівник підрозділу (заступник керівника) має володіти знаннями, вміннями і навичками, необхідними для виконання завдань, покладених на цей підрозділ.

При виконанні керівником структурного підрозділу (заступником керівника) обов’язків за вакантною посадою державного службовця цього структурного підрозділу або на час його тимчасової відсутності виплати не проводяться.

Водночас зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, роз’яснювальний та рекомендаційний характер і не повинні встановлювати нових правових норм.

Директор департаменту О. ТОВСТЕНКО

Переглядів: 1813

Дата оновлення: 03.02.2017

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com