Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 3 листопада 2015 р. № 1/11-15866

Щодо кількості заступників директора у спеціалізованих школах

У Міністерстві розглянули лист <…> щодо можливої кількості заступників директора у спеціалізованих загальноосвітніх навчальних закладах та повідомляємо.

Штатний розпис загальноосвітнього навчального закладу, в тому числі й спеціалізованого, формується відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 р. № 1205 «Про затвердження Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів» <…>.

Згідно з цим наказом посада заступника директора в школі вводиться за таких умов: 0,5 посади — при кількості 6–9 класів; 1 посада — при кількості 10–20 класів; 1,5 посади — при кількості 21–29 класів, 2 посади при кількості 30 і більше класів. Крім того, у школах I–III ступенів, які мають один — чотири 9–11 класи, кількість посад збільшується на 0,5 штатної одиниці, п’ять і більше 9–11 класів — на 1 штатну одиницю; у спеціалізованих середніх школах I–III ступенів з поглибленим вивченням іноземної мови, ліцеях, гімназіях та колегіумах вводиться додатково посада заступника директора.

Водночас слід зазначити, що норма про спеціалізовані школи з поглибленим вивченням іноземної мови існувала й в Методичних рекомендаціях, які діяли до набрання чинності вищезазначеним наказом № 1205, й в попередньому наказі, яким були затверджені Типові штатні нормативи шкіл (наказ від 09.08.96 р. № 264).

Збільшення чисельності заступників директора у спеціалізованих школах з поглибленим вивченням математики, економіки та права, інформаційних технологій, української мови тощо не передбачено.

Вважаємо, що внесення змін до Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів щодо збільшення кількості керівного складу у загальноосвітньому навчальному закладі є не доцільним та не на часі.

При цьому звертаємо увагу на те, що відповідно до статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері освіти належать такі з власних повноважень, як управління закладами освіти, організація їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення; створення необхідних умов для виховання дітей; сприяння діяльності навчально-виховних закладів. Відповідно до цієї статті делегованими повноваженнями є визначення потреби та формування замовлень на кадри для цих закладів, укладення договорів на підготовку спеціалістів, організація роботи щодо удосконалення кваліфікації кадрів.

Отже, виконавчий орган відповідної місцевої ради має забезпечити створення необхідних умов для виховання і навчання дітей та сприяти діяльності начального закладу, що можливе, наприклад, шляхом введення до штатного розпису навчального закладу, із відповідним фінансуванням, наприклад, додаткових посад заступників керівника.


Заступник Міністра —
керівник апарату

О. ДЕРЕВ’ЯНКО

Переглядів: 3216

Дата оновлення: 15.12.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com