Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 29 травня 2015 р. № 1/9-272

Щодо своєчасної виплати працівникам галузі відпускних коштів і допомоги на оздоровлення


Керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської держадміністрацій
Головам рад ректорів (директорів) вищих навчальних закладів
Керівникам інших закладів і установ освіти, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України

До Міністерства освіти і науки надходять чисельні звернення від педагогічних та інших категорій працівників галузі щодо затримки у виплаті відпускних та допомоги на оздоровлення при наданні щорічної основної відпустки.

Звертаємо особисту увагу керівників установ та закладів освіти на необхідність забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати коштів, передбачених для надання щорічної відпустки працівникам галузі освіти, допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, зокрема, педагогічним та науково-педагогічним працівникам установ та закладів освіти.

З метою задоволення суспільних потреб, недопущення виникнення кредиторської заборгованості з зазначених виплат, зокрема для працівників загальноосвітніх навчальних закладів, Міністерством освіти і науки за погодженням з Міністерством фінансів здійснено наближення видатків на травень по освітній субвенції на загальну суму 964851,5 тисячі гривень за рахунок видатків червня-липня, що дасть можливість задовольнити потребу навчальних закладів у виплаті педагогічним працівникам заробітної плати, відпускних та допомоги на оздоровлення.

Зобов’язуємо голів рад ректорів (директорів) вищих навчальних закладів довести зміст цього листа до керівників вищих навчальних закладів відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Щодо коштів на виплату відпускних, а також допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, звертаємо увагу на те, що відповідно до норм Порядків та умов надання освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів з державного бюджету місцевим бюджетам відповідні місцеві ради мають право додатково понад обсяг субвенції планувати та здійснювати з місцевих бюджетів оплату поточних та капітальних видатків навчальних закладів.

Тобто, місцеві органи влади мають здійснити комплекс заходів, визначених постановами Кабінету Міністрів Україні 14 січня 2015 р. № 6 та № 7, з метою дотримання вимог частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України щодо врахування потреби у коштах на утримання навчальних закладів.


Заступник Міністра П. Б. ПОЛЯНСЬКИЙ

Переглядів: 4367

Дата оновлення: 14.07.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com