Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 17 грудня 2014 р. № 1624/13/84-14

Щодо збереження середньої заробітної плати за час підвищення кваліфікації

<…>
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 р. № 524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» за медичними і фармацевтичними працівниками державних та комунальних закладів (установ), які направляються до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки, зберігається середня заробітна плата за кожним місцем роботи згідно із законодавством, тобто за основним місцем роботи та за сумісництвом (за умови, що працівник і за основним робочим місцем, і за робочим місцем за сумісництвом здійснює медичну або фармацевтичну діяльність).

Середня заробітна плата зберігається за медичними та фармацевтичними працівниками незалежно від того, за внутрішнім чи «зовнішнім сумісництвом вони працюють і з якого місця роботи (основного чи за сумісництвом) направляються для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки.

У випадку, наведеному у листі, заявник працює лікарем за основним місцем роботи та за сумісництвом завідувачем відділення соціально-медичних послуг територіального центру соціального обслуговування. З основного місця роботи лікаря направлено до закладу післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки.

У цьому випадку середній заробіток за посадою завідувача відділення соціально-медичних послуг може бути збережений за нижчезазначених умов.

Згідно з нормами наказу Мінпраці від 10.06.2010 р. № 134 «Про затвердження Типових штатних нормативів чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» завідувачем відділення соціально-медичних послуг територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) може бути лікар-терапевт, лікар-невропатолог, лікар-геріатр.

У цьому випадку розмір посадового окладу завідувача відділення соціально-медичних послуг визначається згідно з нормами підпункту 2.2.3 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення як керівнику структурного підрозділу — лікарю з відповідним підвищенням за обсяг роботи (наказ Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519).

Отже, вважаємо, що у даному випадку середній заробіток зберігається за працівником за кожним місцем роботи, в тому числі і за посадою завідувача відділення соціально-медичних послуг терцентру за умови, що за цією посадою він здійснює медичну діяльність і оплата праці визначається за умовами оплати праці медичних працівників.

Ведення табельного обліку робочого часу на підприємствах, в установах і організаціях регламентується наказом Держкомстату України від 05.12.2008 р. № 489 «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці», яким затверджено форми первинної облікової документації з обліку особового складу та використання робочого часу з короткими поясненнями до них.

У наведеному у листі випадку на підставі путівки, виданої відповідним навчальним закладом для пред’явлення за основним місцем роботи, або копії наказу (розпорядження) про направлення у відрядження на роботі за сумісництвом в табелі обліку робочого часу можна зробити відмітку «Інші причини неявок («І»)».

Одночасно зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційно-роз’яснювальний та рекомендаційний характер і не повинні встановлювати нових правових норм.


Директор Департаменту О. ТОВСТЕНКО

Переглядів: 4438

Дата оновлення: 07.05.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com