Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ

ЛИСТ

від 13 лютого 2015 р. № ДЦ-09-964/0/6-15

Щодо деяких питань працевлаштування іноземців в Україні

Державний центр зайнятості Міністерства соціальної політики України на Ваші запити від 07.02.2015 та 10.02.2015 щодо деяких питань працевлаштування іноземців в Україні та можливості звернення до державної служби зайнятості, в межах компетенції, повідомляє.

Відповідно до статті 26 Конституції України іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.

Відповідно до частини четвертої статті 3 Закону України «Про зайнятість населення» іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, яких визнано в України біженцями, яким надано притулок в Україні, яких визнано особами, котрі потребують додаткового захисту, яким надано тимчасовий захист, а також ті, що одержали дозвіл на еміграцію в Україну, мають право на зайнятість на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну для працевлаштування на визначений строк, приймаються роботодавцями на роботу на підставі дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, виданого в порядку, визначеному Законом України «Про зайнятість населення», якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Дозвіл на застосування праці іноземця видається державною службою зайнятості підприємству, установі чи організації відповідно до Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 № 437 (із змінами).

Відповідно до пункту 3 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 198 (із змінами), іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, визнані в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, яким надано притулок в Україні чи тимчасовий захист, а також ті, що одержали дозвіл на імміграцію в Україну, у разі звернення до центру зайнятості пред’являють посвідку на постійне проживання або посвідчення біженця, або особи, яка потребує додаткового захисту, або якій надано тимчасовий захист, а також інші документи, передбачені зазначеним Порядком.

Слід зазначити, що право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги згідно статті 6 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» мають застраховані особи та молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби.

Іноземці, які мають посвідки на тимчасове проживання в Україні, мають право звернутись до центру зайнятості незалежно від місця проживання та/або перебування для безоплатного сприяння у працевлаштуванні та одержання інформації про ситуацію на ринку праці.

Також звертаємо Вашу увагу, що відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про зайнятість населення» іноземці та особи без громадянства мають право провадити в Україні інвестиційну, зовнішньоекономічну та інші види діяльності відповідно до законодавства.

З повагою,


Перший заступник директора Я. КАШУБА

Переглядів: 4753

Дата оновлення: 03.03.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com