Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 11 лютого 2015 р. № 31-11420-07-10/4186

Щодо відображення в бухобліку заборгованості Держбюджету перед бюджетними установами, які виплатили середній заробіток мобілізованим працівникам

Департамент податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України розглянув лист <…> щодо відображення в бухгалтерському обліку заборгованості Державного бюджету України перед бюджетними установами, які виплатили середній заробіток мобілізованим працівникам, та повідомляє.

Відповідно до частини другої статті 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місця роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.

Законом України від 20.05.2014 р. № 1275-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» внесено зміни до статті 119 Кодексу законів про працю України, яка передбачає, що за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку провадиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. На сьогоднішній день такий порядок не затверджено.

Порядок відображення в бухгалтерському обліку операцій з виплати мобілізованим працівникам зазначеної компенсації залежить від механізму її надання підприємствам та установам з Державного бюджету України, який має бути визначений у згаданому порядку.

Враховуючи зазначене, підстави для відображення в бухгалтерському обліку заборгованості Державного бюджету України перед бюджетними установами, які виплатили середній заробіток мобілізованим працівникам, відсутні.


Директор Департаменту податкової,
митної політики та методології
бухгалтерського обліку


М. ЧМЕРУК

Переглядів: 5225

Дата оновлення: 24.02.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com