Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 12 серпня 2014 р. № 10.03.68/23299

Про соціальну захищеність медичних працівників, які працюють у зоні АТО

Міністерство охорони здоров’я України на виконання доручення Прем’єр-міністра України А. Яценюка від 01.08.2014 № 27795/1/1-14 до листа Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я від 21.07.2014 № 04-26/10-447 розглянуло <…> звернення щодо сприяння підвищенню соціальної захищеності медичних працівників, які працюють у зоні проведення антитерористичної операції і у межах компетенції підтримує порушені питання.

Стосовно поширення на медичних працівників, які працюють на території Донецької і Луганської областей, а також тих, хто загинув на цих територіях під час виконання ними службових обов’язків, статусу учасника бойових бій.

Верховною Радою України прийнято Закон України від 1 липня 2014 року № 1547-VІІ «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі — Закон).

Відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та працівники Збройних Сил України. Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці, працівники Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, а також працівники підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення у порядку, встановленому законодавством.

Порядок надання статусу учасника бойових дій цим особам, категорії таких осіб та термін їх участі (забезпечення проведення) в антитерористичній операції, а також райони антитерористичної операції визначає Кабінет Міністрів України.

На цей час Міністерством оборони України розроблено відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України, який надіслано на погодження заінтересованим органам на погодження.

Надання посмертно громадянам будь-якого правового статусу, в тому числі учасника бойових дій, законодавством України не передбачено.

Щодо питання підвищення оплати праці медичним працівникам закладів охорони здоров’я.

Питання встановлення підвищеної оплати праці медичним працівникам, які задіяні до виконання своїх обов’язків з надання медичної допомоги як військовим, так і постраждалому від бойових дій населенню в закладах охорони здоров’я на території, на сьогодні дійсно є нагальним.

Підвищення рівня заробітної плати таким працівникам можливо здійснити вже сьогодні, без прийняття окремих нормативно-правових актів, в рамках чинного законодавства з питань оплати праці, яким передбачений ряд заохочувальних виплат.

Так, працівникам можуть установлюватись надбавки в розмірі до 50 відсотків посадового окладу за високі досягнення у праці, виконання особливо важливої роботи, складність, напруженість у роботі.

Також керівники закладів можуть преміювати працівників у залежності від особистого внеску в загальні результати роботи підрозділу, закладу. При цьому необхідно зазначити, що розмір премії працівникам не обмежений.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та норм Бюджетного кодексу України питання оплати праці працівників закладів охорони здоров’я, що фінансуються з місцевих бюджетів, має вирішуватися місцевими органами влади за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Разом з тим, місцеві бюджети в ситуації, що склалася на сьогодні в країні, а особливо місцеві бюджети Донецької та Луганської областей, а також суміжних з ними Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, заклади охорони здоров’я яких надають медичну допомогу пораненим військовим, а також постраждалому населенню під час проведення антитерористичної операції, відчувають гостру нестачу в коштах, і в тому числі не в змозі забезпечити фінансування стимулюючих виплат медичним працівникам, задіяним у наданні такої допомоги.

З огляду на вказане, МОЗ України звернулося до Кабінету Міністрів України з проханням вирішити питання додаткового фінансового забезпечення місцевих бюджетів вищезазначених областей, у тому числі з метою підвищення розміру заробітної плати медичним працівникам шляхом виплати їм стимулюючих надбавок та премій.


Заступник Міністра — керівник апарату В. ЛАЗОРИШИНЕЦЬ

Переглядів: 4868

Дата оновлення: 09.09.2014

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com