Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ІНВАЛІДІВ

ЛИСТ

від 25 травня 2006 р. № 06ю-111/927-305/1

Щодо працевлаштування інвалідів

На ваше доручення № 1329/0/21-06 від 23.06.2006 року Фонд соціального захисту інвалідів розглянув лист ЗАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» № 016-1796 від 25.04.2006 року та повідомляє про наступне.

Частиною 10 статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу» передбачено встановлення обов’язкових квот робочих місць на підприємствах, в установах, організаціях для працевлаштування інвалідів внаслідок психічного розладу в установленому законом порядку.

Частиною 1 статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» зазначено, що для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, — у кількості одного робочого місця.

Частиною 5 зазначеного Закону визначено, що виконанням нормативу робочих місць у кількості, визначеній згідно з частиною першою цієї статті, вважається працевлаштування підприємством, установою, організацією, у тому числі підприємством, організацією громадських організацій інвалідів, фізичною особою, яка використовує найману працю, інвалідів, для яких це місце роботи є основним.

Частиною 11 статті 19 зазначеного Закону визначено, що норматив робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, порядок його встановлення визначається виключно цим Законом. Якщо іншими законами встановлюються нормативи робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, або порядок їх встановлення, відмінні від зазначених у цьому Законі, застосовуються положення цього Закону.

Згідно пункту 2.6.2 Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату України № 286 від 28.09.2005 року, не включаються до облікового складу кількості штатних працівників особи, залучені до виконання робіт за цивільно-правовими договорами (договори підряду).

Враховуючи вищезазначене, до виконання нормативу робочих місць зараховуються інваліди, для яких це місце роботи є основним, тобто — з веденням трудової книжки. Особи, що працюють за цивільно-правовими договорами, не включаються до середньооблікової чисельності штатних працівників за рік.


Директор  В. ДИМОВ 

Переглядів: 5457

Дата оновлення: 18.02.2014

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com