Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 14 вересня 2007 р. № 6831/0/14-07/13

Щодо виплати грошової винагороди за сумлінну безперервну працю державним службовцям

Міністерство праці та соціальної політики розглянуло листа щодо виплати грошової винагороди за сумлінну безперервну працю державним службовцям і повідомляє.

Порядок видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 р. № 212 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02.10.2003 р. № 1563).

Згідно з пунктом 1 Порядку зазначена грошова винагорода видається особам, які пропрацювали безперервно на посадах державних службовців в одному або кількох органах державної влади не менше 10 років.

До стажу безперервної роботи (служби) на посадах державних службовців в одному або кількох органах державної влади зараховуються всі періоди роботи в цих органах, у тому числі до 1 січня 1994 року, на посадах державних службовців, передбачених статтею 25 Закону України «Про державну службу», а також на посадах, що відносяться в установленому законодавством порядку до відповідних категорій посад державних службовців, на посадах керівних працівників і спеціалістів в апараті органів, зазначених у частині другій статті 9 Закону України «Про державну службу» (прокуратури, судів, дипломатичної служби, митного контролю, служби безпеки, внутрішніх справ та інших).

Період перебування державного службовця у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку чи у відпустці без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більше ніж досягнення дитиною шестирічного віку, може бути зарахований до стажу, який дає право на одержання грошової винагороди, оскільки зазначена посадова особа перебуває у трудових відносинах з цим органом державної влади.

Грошова винагорода видається один раз на п’ять років за умови зразкового виконання посадових обов’язків та відсутності порушень трудової дисципліни з урахуванням щорічної оцінки виконання державним службовцем покладених на нього завдань та обов’язків. Винагорода видається, якщо за результатами проведеної щорічної оцінки рівень виконання державним службовцем обов’язків та завдань оцінений як «добрий» і «високий». При цьому повинні враховуватися результати щорічних оцінок за п’ять років.

У разі відсутності щорічних оцінок, що передують видачі грошової винагороди, зараховується наявність адміністративних, дисциплінарних та інших порушень за зазначений період.

Якщо державному службовцеві було оголошено догану за порушення трудової дисципліни або з інших підстав, грошова винагорода йому не виплачується. Відлік часу для обчислення п’ятирічного терміну починається після зняття догани. Такий самий підхід застосовується і при одержанні державним службовцем щорічної оцінки «задовільна». Тобто обчислення п’ятирічного терміну починається після року, за роботу в якому зазначеній особі буде виставлена «висока» або «добра» оцінка.

У випадку коли протягом року було допущено адміністративне порушення або оголошена та знята догана, але щорічна оцінка за результатами роботи в цьому році «добра» або «висока», то грошова винагорода видається з урахуванням щорічної оцінки.


Заступник Міністра М. СОЛДАТЕНКО

Переглядів: 7196

Дата оновлення: 27.11.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com