Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 29 квітня 2013 р. № 4125/0/8.2-9.1-9/6/13

Щодо отримання працівниками відповідної групи з електробезпеки та основних завдань, функцій та прав працівників служби охорони праці

(Витяг)

ЩОДО ОТРИМАННЯ ПРАЦІВНИКАМИ ВІДПОВІДНОЇ ГРУПИ З ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКИ

… Вимоги для отримання працівниками відповідної групи з електробезпеки визначено виключно у Правилах безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09.01.98 № 4, зареєстрованих у Мін’юсті України 10.02.98 за № 93/2533 (далі — Правила), і відповідно оформлення присвоєння групи електробезпеки проводиться згідно з цими Правилами.

Навчання з питань охорони праці працівників проводиться у порядку, визначеному у Типовому положенні про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженому наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15, зареєстрованому в Мін’юсті України 15.02.2005 за № 231/10511 (далі — Типове положення).

З набранням чинності Типового положення, розробленого на виконання вимог статті 18 Закону України «Про охорону праці», Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів щодо проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці діють у частині, що не суперечить вимогам Типового положення.

ЩОДО ОСНОВНИХ ЗАВДАНЬ, ФУНКЦІЙ ТА ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ СЛУЖБИ ОХОРОНИ ПРАЦІ

… Згідно із статтею 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець затверджує положення, інструкції, інші акти з охорони праці, що діють у межах підприємства та встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників на території підприємства, забезпечує безоплатно працівників нормативно-правовими актами та актами підприємства з охорони праці.

Відповідно до пункту 3.14 Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці 15.11.2004 № 255, зареєстрованого в Мін’юсті України 01.12.2004 за № 1526/10125, служба охорони праці підприємства здійснює контроль за наявністю в підрозділах підприємства інструкцій з охорони праці згідно з переліком професій, посад і видів робіт, своєчасним внесенням до них змін.

Типовим положенням про службу охорони праці не визначено, що її працівники зобов’язані забезпечувати підрозділи підприємства друкованою продукцією (журналами, бланками тощо).

На основі Типового положення про службу охорони праці роботодавець, з урахуванням специфіки виробництва та видів діяльності, чисельності працівників та інших факторів, розробляє та затверджує Положення про службу охорони праці відповідного підприємства, в якому визначає основні завдання, функції та права працівників цієї служби.


Заступник Голови Держгірпромнагляду С. ДУНАС

Переглядів: 6626

Дата оновлення: 06.08.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com