Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ЛИСТ

від 22 лютого 2013 р. № 01-06-430

Щодо перенесення робочих днів у період тимчасової непрацездатності або відпустки


Міністерству соціальної політики України

На виконання листа Міністерства соціальної політики України від 11.02.2013 № 60/18/99-13 виконавча дирекція Фонду розглянула в межах компетенції звернення первинної профспілкової організації ДП завод «Арсенал» профспілки «Космомаш» та повідомляє.

Перенесення робочих днів та їх подальше відпрацювання у період, коли працівник перебував у відпустці (в т. ч. і відпустка у зв’язку із вагітністю та пологами), регулюється законодавством про працю та не відноситься до компетенції Фонду.

Що стосується перенесення робочих днів в період тимчасової непрацездатності, то відповідно до ч. 1 ст. 35 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 № 2240 (далі — Закон № 2240) допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати, у разі настання в неї страхового випадку.

Відповідно до п. 20 Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок), сума страхових виплат застрахованій особі для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності розраховується шляхом множення суми денної виплати на кількість днів, які підлягають оплаті за графіком роботи підприємства, установи, організації (структурного підрозділу підприємства, установи, організації або за індивідуальним графіком роботи).

Якщо на підприємстві робочий день за рекомендацією Кабінету Міністрів України був перенесений на інший день, то цей день вважається вихідним днем.

Враховуючи вищенаведене, працівнику, за період його тимчасової непрацездатності, що припала на день, який згідно наказу по підприємству визнано днем відпочинку, допомога по тимчасовій непрацездатності (компенсація втраченої заробітної плати) не нараховується.

У випадку, коли тимчасова непрацездатність працівника припала на день, який згідно наказу по підприємству визнано робочим днем, допомога по тимчасовій непрацездатності за цей день надається на загальних підставах.

Допомога по вагітності та пологах надається за календарні дні, що припадають на період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.


Заступник директора Т. А. НАГОРНА

Переглядів: 6706

Дата оновлення: 14.06.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com