Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 22 березня 2012 р. № 1/11-3861

Щодо умов оплати праці


Начальнику Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації
Брегіну М. Г.

Шановний Михайле Григоровичу!

У департаменті загальної середньої та дошкільної освіти розглянуто Вашого листа від 19.03.2012 № 3-7/937, що надійшов до Міністерства, та повідомляємо наступне.

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення визначені спільним наказом Мінсоцполітики та МОЗ від 05.10.2005 № 308/519, зареєстрованим в Мін’юсті від 17 жовтня 2005 р. за № 1209/11489. Відповідно до пункту 2.21 додатка 3 підвищення посадових окладів (ставок) на 15 відсотків у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці передбачено лише медичним працівникам санаторних шкіл-інтернатів для дітей, хворих на туберкульоз.

Умови оплати праці працівників загальноосвітніх навчальних закладів визначені Інструкцію про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (із змінами і доповненнями), яка затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України за № 56 від 27.05.93 р. (далі — Інструкція).

Відповідно до п. 28 «в» посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників у загальноосвітніх навчальних закладах для дітей та підлітків, які потребують особливих умов виховання або тривалого лікування, в тому числі і санаторних школах-інтернатах, підвищуються на 20 відсотків.

Щодо інших категорій працівників, які за характером роботи безпосередньо спілкуються з учнями, вихованнями спеціальних закладів, а також класів (груп) спеціального призначення, організованих в закладах загального типу, то відповідно до п. 31 Інструкції їх посадові оклади підвищуються на 15–25 відсотків.

Перелік таких спеціальних закладів (класів, груп) визначений у додатку № 5 Інструкції. Зокрема, до таких закладів належать і школи-інтернати для дітей, які потребують тривалого лікування.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» до санаторних шкіл (шкіл-інтернатів) I–III ступенів відносяться навчальні заклади з відповідним профілем для дітей, які потребують тривалого лікування.

При цьому п. 31 Інструкції визначено, що конкретний перелік працівників, які мають право на підвищення посадових окладів, і розмір підвищення встановлюється керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом залежно від інтенсивності і тривалості спілкування з учнями (вихованцями), які мають вади у фізичному чи розумовому розвитку, потребують тривалого лікування або особливих умов виховання.


Заступник Міністра Б. М. ЖЕБРОВСЬКИЙ

Переглядів: 6753

Дата оновлення: 29.05.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com