Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 5 липня 2006 р. № 919
м. Київ

Про затвердження Порядку
визначення заробітної плати (доходу) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату

(назва із змінами, внесеними згідно з постановою
Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

Із змінами і доповненнями, внесеними
постановами Кабінету Міністрів України
від 25 січня 2012 року № 35,
від 29 лютого 2012 року № 166

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок визначення заробітної плати (доходу) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату, що додається.

(пункт 1 із змінами, внесеними згідно з постановою
Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

2. Міністерству соціальної політики разом з:

(абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 25.01.2012 р. № 35)

Державною податковою адміністрацією затвердити у двомісячний строк порядок отримання з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів даних про заробітну плату (дохід) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату;

(абзац другий пункту 2 із змінами, внесеними згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

Пенсійним фондом України забезпечити застосування Порядку, затвердженого цією постановою, у випадках втрати первинних документів про нарахування та виплату підприємствами, установами, організаціями заробітної плати (доходу), що мали місце до набрання чинності цією постановою.

3. Ця постанова набирає чинності з дня опублікування.


Прем’єр-міністр України  Ю. ЄХАНУРОВ 


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 липня 2006 р. № 919

ПОРЯДОК
визначення заробітної плати (доходу) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату

(назва Порядку із змінами, внесеними згідно з постановою
Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

1. Цей Порядок встановлює механізм визначення заробітної плати (доходу) для призначення пенсії застрахованої особи, страховий стаж якої починаючи з 1 липня 2000 р. становить менш як 60 місяців, за основним місцем роботи за період страхового стажу до 1 липня 2000 р. за умови відсутності заробітної плати (доходу) за будь-які інші 60 календарних місяців страхового стажу підряд незалежно від перерв до 1 липня 2000 р. у разі втрати первинних документів про нарахування та виплату підприємствами, установами, організаціями заробітної плати (доходу) у зв’язку із стихійним лихом, аваріями, катастрофами або з інших незалежних від застрахованої особи обставин.

(пункт 1 у редакції постанови Кабінету
Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

2. Заробітна плата (дохід) для призначення пенсії за період страхового стажу застрахованої особи за кожний місяць страхового стажу починаючи з 1 січня 1998 р. визначається за даними Державного реєстру фізичних осіб — платників податків і Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

(пункт 2 у редакції постанови Кабінету
Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

3. За період до 1 січня 1998 р. та у разі відсутності даних у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків і Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування заробітна плата (дохід) застрахованої особи за кожний місяць страхового стажу, який враховується під час призначення пенсії, визначається:

(абзац перший пункту 3 у редакції постанови
Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

1) за наявності підприємства, установи, організації, де працювала особа, або їх правонаступника — виходячи з розміру середньої заробітної плати за відповідною професією (посадою) на зазначеному підприємстві, в установі, організації, що склалася у кожному місяці роботи, за який втрачено документи про нарахування та виплату заробітної плати (доходу).

(абзац перший підпункту 1 пункту 3 із змінами, внесеними згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

За відсутності на підприємстві, в установі, організації або в їх правонаступника відповідної професії (посади) заробітна плата визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати за аналогічною професією (посадою) на зазначеному підприємстві, в установі, організації або в їх правонаступника, що склалася у кожному місяці роботи, за який втрачено документи.

(абзац другий підпункту 1 пункту 3 у редакції
постанови Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

У випадку повної втрати первинних документів про нарахування та виплату підприємствами, установами, організаціями заробітної плати (доходу) за відповідний період заробітна плата визначається за відповідною професією (посадою) на зазначеному підприємстві, в установі, організації за календарний рік, що передує року, з якого призначається пенсія.

(підпункт 1 пункту 3 доповнено новим абзацом третім згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

При цьому коефіцієнт заробітної плати (доходу) застрахованої особи визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України, за місяць, за який визначається заробітна плата, календарного року, що передує року, з якого призначено пенсію.

(підпункт 1 пункту 3 доповнено новим абзацом четвертим згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166,
у зв’язку з цим абзац третій вважати абзацом п’ятим)

Довідка про заробітну плату у випадках, передбачених цим підпунктом, надається підприємством, установою, організацією, де працює (працювала) особа, або їх правонаступником;

(абзац п’ятий підпункту 1 пункту 3 із змінами, внесеними згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

2) у разі коли підприємство, установу, організацію ліквідовано, а документи до органу вищого рівня або архівним установам не передано, — виходячи з мінімальної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною професією (посадою), передбаченої відповідною галузевою угодою, за календарний рік, що передує року, з якого призначено пенсію. При цьому коефіцієнт заробітної плати (доходу) застрахованої особи визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України, за місяць, за який розраховується заробітна плата, календарного року, що передує року, з якого призначено (перераховано) пенсію.

(абзац перший підпункту 2 пункту 3 із змінами, внесеними згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

Довідка про заробітну плату виходячи з мінімальної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною професією (посадою), передбаченої відповідною галузевою угодою, видається управліннями праці та соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, структурними підрозділами з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах рад.

(абзац другий підпункту 2 пункту 3 із змінами, внесеними
згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.01.2012 р. № 35,
у редакції постанови Кабінету
Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

Колишнім працівникам банків, їх філій (структурних підрозділів) у разі, коли завершено процедуру ліквідації банку, а документи до органу вищого рівня або архівним установам не передано, довідки про заробітну плату видаються за відповідний період Національним банком України виходячи з місячної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною посадою (професією) у філіях (структурних підрозділах) відповідного ліквідованого банку (за наявності таких даних).

(підпункт 2 пункту 3 доповнено новим абзацом третім згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166,
у зв’язку з цим абзац третій вважати абзацом четвертим)

За бажанням особи у випадках, передбачених у цьому пункті, коефіцієнт заробітної плати (доходу) за кожен місяць періоду роботи визначається виходячи з мінімальної заробітної плати за відповідний період.

4. Відсутність на підприємстві, в установі, організації або в їх правонаступника документів про нарахування та виплату заробітної плати (доходу), а також час та причини, що призвели до втрати таких документів, підтверджується довідкою роботодавця, правонаступника органу вищого рівня, Національного банку України щодо ліквідованих банків або відповідної архівної установи.

(пункт 4 із змінами, внесеними згідно з постановою
Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 р. № 166)

____________

 

Переглядів: 12488

Дата оновлення: 12.03.2012

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com