Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 8 лютого 2013 р. № 1231/0/5.2-10/6/13

Про надання роз’яснень [щодо професійних інфекційних захворювань та хронічних професійних інтоксикацій]


Начальнику територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України <…> повідомляє.

Процедуру проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій, що сталися з працівниками на виробництві, визначено Порядком проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232 (далі — Порядок).

Пунктом 7 Порядку визначено перелік обмежених у часі подій або раптових впливів на працівника небезпечних виробничих факторів чи середовищ, що сталися у процесі виконання ним трудових обов’язків, внаслідок яких зафіксовано шкоду здоров’ю, за яких проводиться розслідування нещасних випадків.

Зокрема, розслідування проводиться у разі виникнення нещасного випадку внаслідок гострого професійного захворювання і гострого професійного та інших отруєнь, контакту з представниками тваринного і рослинного світу, які призвели до втрати працівником працездатності на один робочий день чи більше або до необхідності переведення його на іншу (легшу) роботу не менше як на один робочий день, зникнення, а також настання смерті працівника під час виконання ним трудових (посадових) обов’язків.

Згідно з абзацом 3 цього пункту до гострого професійного захворювання належить захворювання, що виникло після однократного (протягом не більш як однієї робочої зміни) впливу шкідливих факторів фізичного, біологічного та хімічного характеру.

Пунктом 64 Порядку визначено, що віднесення захворювання до професійного здійснюється відповідно до процедури встановлення зв’язку захворювання з умовами праці згідно з додатком 14 та Переліку професійних захворювань, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2000 № 1662 (далі — Перелік), який розроблено і затверджено відповідно до статті 14 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності».

У розділі V Переліку визначено захворювання, які викликані дією біологічних факторів. Зокрема, у пункті 1 цього розділу зазначено, що небезпечні та шкідливі речовини і виробничі фактори, вплив яких може викликати професійне захворювання, є інфекційні захворювання, що сталися внаслідок контакту з інфікованими переносниками захворювань.

Пунктом 63 Порядку визначено, що до хронічного професійного захворювання належить захворювання, що виникло внаслідок провадження професійної діяльності працівника та зумовлюється виключно або переважно впливом шкідливих факторів виробничого середовища і трудового процесу, пов’язаних з роботою, а також захворювання, що виникло після багатократного та/або тривалого впливу шкідливих виробничих факторів.

Випадки професійних інфекційних захворювань та хронічних професійних інтоксикацій розслідуються як хронічні професійні захворювання.


Перший заступник Голови
Держгірпромнагляду

В. А. ШАЙТАН

Переглядів: 6386

Дата оновлення: 07.05.2013

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com