Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Реклама
Повістка до військкомату: види, порядок вручення, неявка на виклик
Новини
13.12.2017
Повістка до військкомату: види, порядок вручення, неявка на виклик
 

Види повісток у військкомат

Повістка для уточнення даних

Уточнення військово-облікових даних — це найпоширеніше в Україні формулювання повісток до військових комісаріатів. В першу чергу, уточнення облікових даних у військкоматі означає оновлення інформації про склад сім’ї та стан здоров’я призовників і військовозобов’язаних. Звісно, РВК можуть цікавити й інші відомості (наприклад, місце роботи), проте саме сімейні обставини та наявність захворювань прямо впливає на можливість призову і отримання відстрочки від нього. Наприклад, дитина до 3 років звільняє від військової служби як строковиків, так і офіцерів запасу, а захворювання, що входять в перелік хвороб, які звільняють від армії, дають право на відстрочку від призову.

Повістка на медкомісію

Направлення на медогляд (медичну комісію) — це повістка за підписом військового комісара, яка зобов’язує призовника і військовозобов’язаного пройти медичне обстеження. Разом з повісткою на медкомісію у військкоматі зазвичай видається «картка дослідження та медичного огляду військовозобов’язаного», в яку заносяться результати аналізів і висновки лікарів. На зворотному боці цього документа є графа для запису остаточних висновків військово-лікарської комісії (ВЛК): про придатність або непридатність до військової служби. Постанову ВЛК підписує секретар і голова медкомісії РВК. Якщо військовозобов’язаний або призовник не згоден з рішенням медичної комісії військкомату і хоче його оскаржити, скарга подається до ЦВЛК або до окружного адміністративного суду.

Повістка на призов до ЗСУ

Виклик до військового комісаріату для призову на строкову службу — це найгірше формулювання для призовника. Неявка в РВК за такою повісткою може спричинити відповідальність за ст. 335 Кримінального кодексу України (ухилення від строкової служби). Відмінність наведеного формулювання від попередніх видів повісток у тому, що в даному випадку ухиляючись від явки призовник точно розуміє, що ухиляється від призову. Це є важливою умовою для притягнення до кримінальної відповідальності за статтею 335 КК. Повістки до військових комісаріатів для призову в армію, без попереднього виклику на медогляд, на практиці зустрічаються досить часто, однак медкомісія все одно проводиться обов’язково (після явки, але зазвичай формально). Все сказане вище стосується й призову офіцерів запасу.

Повістка «з’явитися з речами»

Вимога з’явитися з речами на пункт збору — це не самостійний документ і така повістка не означає негайну відправку у війська. Перелік речей зазвичай вказується на зворотному боці повістки про призов на військову службу (строкову або за мобілізацією). Проведення медкомісії в цьому випадку є обов’язковим. Як показує практика, формулювання «при собі мати …» присутнє в 70–80 відсотках повісток. Це залежить від наявних бланків і зазвичай не пов’язане з перспективою призову. Незалежно від тексту отриманої повістки, при візиті до військкомату необхідно обов’язково взяти з собою військовий квиток або приписне свідоцтво. Вимога прибути з речами до військового комісаріату зустрічається також під час призову на навчальні збори резервістів і військовозобов’язаних.

Повістки «пропоную» і «наказую»

Наслідки неявки до військкомату за повісткою зі словами «пропоную» і «наказую» — не відрізняються (кримінальна відповідальність настає в обох випадках). Важливо відзначити, що згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», воєнком дійсно має право віддавати накази військовозобов’язаним та призовникам, до моменту їх відправки в розташування військової частини, однак і пропозиція, зроблена військовим комісаром в рамках чинного законодавства (та на його виконання), теж вважається обов’язковою. Чи настане кримінальна або адміністративна відповідальність за неявку по повістці та за ухилення від армії, визначається умислом ухильника і не залежить від формулювання повістки. Значення має лише мета виклику до РВК: звірка облікових даних, направлення на медичний огляд чи безпосередньо призов на строкову службу.

Мобілізаційне розпорядження

Мобілізаційний припис — це документ, який вручається військовозобов’язаному після проходження медкомісії, за умови визнання придатним до служби в армії. Мобілізаційне розпорядження зобов’язує громадянина з’явитися на призовний збірний пункт протягом 12–24 годин після оголошення мобілізації (загальної або часткової). У розпорядженні також може вказуватися номер військової частини, до якої військовий комісар приписав військовозобов’язаного.

Способи вручення повісток

  • Особисто в руки під розпис (за місцем проживання або роботи)
  • За повістку розписалися батьки або інші родичі (дружина тощо)
  • Залишили в двері або поштовій скриньці (повістка не підписана)

Неявка на виклик у військкомат

Якщо призовник (військовозобов’язаний) особисто підписав повістку — це найбільш бажаний варіант для військкомату. Такий спосіб повідомлення дозволяє накласти стягнення, якщо громадянин згодом не з’явився до РВК в призначений день і час. Покарання за неявку буває в формі адміністративного штрафу або кримінальної відповідальності (зазвичай дають умовно, але трапляються винятки). Конкретний вид покарання для ухилянта залежить від наступних факторів: вік призовника і тип призову; докази наміру уникнути армії; мета, з якою викликають у військкомат (зазначена в повістці). Це основні обставини, які використовуються для розмежування кримінальної та адміністративної відповідальності призовників і військовозобов’язаних. Важливим фактором є і тривалість ухилення, а також наявність або відсутність поважних причин, що призвели до неможливість прибуття за викликом до військового комісаріату.

Якщо призовник (військовозобов’язаний) не підписував повістку — ймовірність відкриття кримінальної справи за ухилення від військового обов’язку порівняно низька. Це не означає, що негативні наслідки неявки в РВК не наступлять зовсім, але перспектива стати обвинуваченим за статтею 335 КК не більше 10% (з ростом кількості неявок цей відсоток буде збільшуватися). Такий висновок можна зробити з аналізу обвинувальних вироків за ст. 335 щодо ухилянтів, які розміщені в Єдиному державному реєстрі судових рішень України. З моменту відновлення призову на строкову службу до кримінальної відповідальності притягнули більше однієї тисячі громадян, які ухиляються від армії. Випадки призначення покарання за ухилення без належного повідомлення призовників обчислюються десятками вироків, що становить менше 10% від їх загальної кількості (для абсолютної більшості характерна угода зі слідством).

У будь-якому випадку, наслідком неявки до військового комісаріату за отриманою повісткою, незалежно від наявності підпису в ній, може бути направлення військкоматом листа в поліцію і прокуратуру. У разі отримання такого листа з РВК, начальник райвідділу і керівник місцевої прокуратури зобов’язані протягом 24 годин зареєструвати повідомлення про злочин в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЕРДР) і приступити до слідчих дій. Така процедура і терміни регламентовані частиною 1 статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України. Слід зауважити, що сам по собі факт внесення відомостей до Реєстру ще не означає провини громадянина — вона повинна бути доведена у встановленому законом порядку. Для цього чинним КПК передбачено 2 стадії: досудове розслідування і судове слідство.

Повістка з РВК на роботу

Що робити військовозобов’язаному, якщо у відділ кадрів принесли повістку? Специфіка вручення викликів через роботодавця полягає в неможливості відмовитись від розпису в повідомленні (корінці). На відміну від випадків, коли повістка прийшла за адресою проживання, не отримати її вкрай важко. Якщо не взяти цей документ, кадровики складуть акт про відмову від підпису і відправлять його до військкомату. Подібна дія прирівнюється до навмисної відмови від отримання повістки і свідчить про свідоме ухилення від військового обліку. Робити так не рекомендується.

Фактично, в Україні відсутні законні способи уникнути вручення повісток, якщо вони прийшли співробітникам за місцем офіційного працевлаштування. За неналежне оповіщення працівника про виклик до військового комісаріату відповідальність буде нести директор установи, керівник кадрової служби або співробітник, відповідальний за організацію та ведення військового обліку на підприємстві. У практиці зустрічається 2 шляхи, за допомогою яких військовозобов’язаним вдається ухилитися від отримання повістки і уникнути її вручення під розпис — це перебування на лікарняному і звільнення з роботи. Однак будь-який із зазначених методів не звільняє громадян, які за віком підпадають під можливий призов (строкова служба, мобілізація), від необхідності виконання ними військового обов’язку. Відносно ухильників застосовуються положення статей 210 КУпАП і 335 КК України.

Юридический портал

Переглядів: 9921 Надіслати другу Версія для друку
 
Дивіться також:
Трудові спори: на що звертає увагу ВС
Які наслідки для роботодавця несе зменшення призовного віку до 25 років?
Трудовий договір з нефіксованим робочим часом: корисна інфографіка
Як розрахувати середній заробіток працівнику, який з 1 квітня у відпустці чи відрядженні?
Чи буде враховано до страхового стажу період, коли людина перебувала на обліку у центрі зайнятості?
Деякі зміни в законодавстві в умовах воєнного стану при звільненні
Чи може роботодавець відмовити у наданні відпустки під час воєнного стану?
У лікарняному поставили відмітку про алкогольне сп’яніння: чи виплатять допомогу?
Нещасний випадок на виробництві: в якому розмірі виплачується допомога?
Новації Закону про мобілізацію: бронювання працівників
Як підтвердити стаж, якщо немає трудової книжки чи записів у ній?
Для яких категорій працівників є обов’язковим медичний огляд?
Працівник призваний на службу у ЗСУ: які він має гарантії?
Чи має право працівник в умовах спрощеного регулювання трудових відносин на відпустки?
Новий Закон про мобілізацію: основні зміни
Як обчислювати середню зарплату для компенсації невикористаної відпустки?
Термін дії строкового трудового договору може визначатися настанням певної події
Чи можна взяти лише останні 5 років заробітної плати при призначенні пенсії?
Звільнення у разі появи на роботі в нетверезому стані
Коли дозволено звільнити працівника через встановлення інвалідності?
Повідомлення про масове вивільнення працівників
Обчислюємо пенсію за віком
Звільнення за прогул
Виплати сім’ї потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві
Звільнити не можна залишити: чи підлягають звільненню мобілізовані працівники під час воєнного стану?
Компенсаційні виплати роботодавцям: зміни з квітня 2024 року
Припинення трудового договору за вимогою працівника без дотримання двотижневого строку попередження
Які штрафи пропонуються за порушення правил військового обліку та мобілізації?
Алгоритм дій роботодавця під час сигналу «Повітряна тривога»
Особливості призначення пенсій в умовах воєнного стану
Працівник у день звільнення не працював: як здійснити розрахунок?
Як нарахувати ЄСВ, якщо працівник відпрацював неповний місяць і звільнився?
Сумарне чи щорічне підвищення кваліфікації для атестації вчителя?
Мобілізованим працівникам можуть повернути виплату середнього заробітку роботодавцем
Чи потрібно інформувати службу зайнятості про скорочення працівників?
МОН презентує проект нового закону «Про професійну освіту»
По догляду за ким надається допомога по тимчасовій непрацездатності?
Чи може роботодавець відмовити батькові у наданні відпустки при народженні дитини?
Залучення безробітних до суспільно корисних робіт: право чи обов’язок?
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Працівник відмовляється виходити на офісну роботу після припинення дистанційної
Переукладання строкового трудового договору на безстроковий: судова практика
Як перевірити результат перерахунку пенсії?
Отримали від працівників паперові лікарняні — готуйтеся до перевірки ПФУ
Як правильно оформити працівника?
Чи може батько двох синів, один із яких має інвалідність, отримати додаткову відпустку?
Які гарантії має працівник у разі звільнення за станом здоров’я?
Штраф за неправильно оформлені лікарняні: що треба знати?
Заборгованість з єдиного внеску: ризики для працівника та роботодавця
Як оплатити лікарняний сумісника?
Всі новини
Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com