Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Реклама
Бібліотека статей /
15.03.2022
Зміст журналу «Управління персоналом», 2022, № 3

№3
2022

 

Зміст номера


Про журнал
Електронне видання
Купити номер

СТРАТЕГІЯ УПРАВЛІННЯ

Олена КИЧА
HR-тренди: чому слід уникати сліпого копіювання і потрібно адаптовувати їх під власну HR-політику?

Однією з важливих ролей сучасного лідера є створення візії. Ефективні лідери мають спільне бачення, стратегію і транслюють це команді настільки потужно, що інші приєднуються до їхньої бізнес-подорожі. Ефективний лідер має чітко розуміти теперішнє, як воно є, помічати основні тенденції розвитку суспільства, світової економіки і з огляду на це створювати бачення майбутнього, перетворюючи його на стратегію. HR-лідери, підтримуючи бізнес, презентують своїй організації чітку стратегію управління персоналом. Саме HR формує бачення того, яку політику, які методи управління обере в майбутньому компанія щодо свого головного капіталу — персоналу.

Ольга МАКОГОН
Як власникам бізнесу обміркувати ефективність стратегії управління персоналом

Діючих підприємств і підприємців набагато більше за тих, які активно присутні у публічній площині. Незважаючи на те що журнал «Управління персоналом» розрахований на фахівців у сфері HR, реальна кількість людей, які володіють спеціальними знаннями та компетенціями з управління людьми, є мізерною у порівнянні з тим, яка в таких фахівцях є потреба економіки. Тобто власники підприємств, маючи високу мотивацію розвивати власний бізнес, вирішують питання, пов’язані з персоналом, радше інтуїтивно, ніж професійно, керуючись лише трудовим законодавством.

Глобальний звіт «Делойт» «Жінки на керівних посадах»
Прогрес у досягненні гендерного паритету на керівних посадах усе ще недостатній і рухається вперед досить повільно. Проте сьоме видання глобального звіту «Жінки на керівних посадах» демонструє позитивну динаміку в питанні представленості жінок у топ-менеджменті компаній. Також ця інформація має на меті відповісти на запитання: «Які політики та правила мають вирішальне значення для того, щоб змінити на краще чинну ситуацію?» Міжнародні дослідження продовжують демонструвати, що правління, в яких є гендерне різноманіття, набагато ефективніші.

ЕКСКЛЮЗИВНЕ ІНТЕРВ’Ю

Олександра АЛЬХІМОВИЧ
«Лідерство — це не гра. Люди працюватимуть у компаніях, які підтверджують рівні, справедливі, етичні та гуманні умови для розвитку кар’єри своїх співробітників незалежно від статі»

Питання про професійну реалізацію жінок, про поєднання ролей матері та професіонала, про наявність перепон, які заважають жінкам досягати власної реалізації в усіх сферах життя, завжди набувають особливої гостроти щороку у березні. Цього року журнал «Управління персоналом» продовжить традицію запрошення до бесіди видатних жінок, які мають яскраву репутацію лідерок. Ми вирішили зосередитися на розумінні ролі лідера, на вимогах до розвитку лідерських навичок, формуванні культури етичного управління персоналом, яке позбавлене ознак дискримінації, а також про реалії поєднання материнства/батьківства з побудовою кар’єри.

Євгенія КУЗЬМИНСЬКА
«Час пішов! Підкорити посаду за 90 днів»

Щотижня я зустрічаюся з віце-президентами і ділюся своїми спостереженнями та висновками. Що важливо для мене на цьому етапі: я отримую поради, пов’язані з культурою компанії і логікою, яка була закладена під час створення того чи іншого процесу. Це є цінною інформацію, тому що ви починаєте глибше розуміти прийняті рішення, не поспішаєте «до бою з мечем наголо». Дослідження свідчать, що чим вища позиція, тим довше триває процес адаптації та проходження точки беззбитковості. Для топ-менеджерів цей період становить від шести до 12 місяців.

Інна ПЕЧЕРИЦЯ
«Комфорт роботи у компанії EVA не залежить від гендерного чинника, оскільки ґрунтується на спільних для всіх цінностях»

Лінія магазинів EVA — це національна мережа магазинів для краси та здоров’я, яка пропонує широкий асортимент косметики, парфумерії, аксесуарів, засобів для догляду за малюками та побутових товарів. Наразі компанія має понад 1,1 тис. фірмових магазинів по всій Україні, а також власний інтернет-магазин EVA.UA. Штат її співробітників налічує приблизно 15 тис. осіб, і більшість із них — жінки. Квінтесенція ставлення компанії до своїх клієнтів виявляється у слогані: «EVA — це найкраща подруга, яка дарує щастя бути собою». А чи поширюється цей посил на внутрішніх клієнтів?

КЕЙСИ УПРАВЛІННЯ

Тетяна ВОЛОШИНА
Кадровий резерв. Як утримувати максимальну залученість учасників упродовж тривалої навчальної програми?

Питання формування кадрового резерву стало актуальним для нашого холдингу з моменту його створення. У 2019 році близько десяти бізнесів наших засновників об’єдналися під «парасолькою» TECHIIA. Відтоді портфель холдингу поповнюється на кілька компаній на рік. Нові бізнеси та проінвестовані стартапи потребують менеджерів різних напрямів для розвитку новачків. У класичних програмах кадрового резерву приблизно зрозуміло, яка посада очікує на резервіста. У нашому ж випадку неможливо знати наперед, яка компанія увійде до холдингу наступною і до чого готувати людей. Тому важко розробити універсальну програму навчання та чіткі перспективи просування резервістів.

Юлія ІСТАПЕНКО
Справа майстра боїться, або Дієві інструменти для побудови команди

Не кожному менеджеру випадає на долю будувати команди з нуля. Зазвичай керівник приходить до вже існуючого відділу чи зростає всередині компанії та в певний момент очолює групу або відділ. Але навіть у такому випадку можна вважати, що команда створюється заново, навіть якщо її становлення не пов’язано з відкриттям нової компанії, запуском стартапу. Інколи менеджери забувають, що процес розширення існуючої компанії, відкриття нового представництва/офісу, підвищення співробітника до посади керівника чи залучення нової персони на посаду менеджера — це також процес побудови нової команди.

Андрій БІЛЕЦЬКИЙ
Рекрутинг у авіації. Методи пошуку персоналу, які слід запозичити менеджерам із цієї сфери

Важко переоцінити, наскільки пандемія COVID-19 спустошила штати авіакомпаній у світі. У 2020 році доходи галузі становили 328 млрд. дол., це приблизно 40% від попереднього року. Під час карантину майже усі авіарейси були скасовані чи перенесені через державні обмеження та закриття кордонів. Виняток становили лише гуманітарні вантажні рейси та спеціальні пасажирські. Ці зобов’язання разом із призупиненням авіаційного руху призвели до величезного скорочення доходів. Як наслідок, в українських та міжнародних авіакомпаніях відбулися скорочення персоналу та заробітної плати.

ІНСТРУМЕНТИ

Лариса МИХАЙЛИК
НейроГрафіка — дієвий метод подолати робочий стрес, перетворити будь-яку проблему в ресурс

Роль HR-фахівця у компанії на сьогодні багатофункціональна. А тема, яка вийшла на перший план після карантину, у багатьох компаніях — стрес співробітників, про це вже було багато написано на сторінках цього видання. Питання в тому, як багатофункціональному ейчарові залишатися зібраним і стресостійким у критичних обставинах, працездатним та ефективним незалежно від складності ситуації в компанії? Звідки брати внутрішню мотивацію та енергію, щоб не перевтомлюватися? Зберігати високий темп роботи і підбадьорювати колег до виконання KPI’s та досягнень? Як навчити бачити багатоваріантність рішень складних питань, мислити креативно та генерувати ідеї?

ПЕРЕДПЛАТИТИ ЖУРНАЛ

 

Джерело: HR-Ліга Автор: ГК «МЕДІА-ПРО»
Переглядів: 3324 Надіслати другу Версія для друку
 
 
Дивіться також:
Содержание журнала «Управление персоналом», 2022, № 2
Содержание журнала «Управление персоналом», 2022, № 1
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 12
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 11
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 10
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 9
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 8
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 7
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 6
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 5
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 4
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 3
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 2
Содержание журнала «Управление персоналом», 2021, № 1
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 12
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 11
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 10
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 9
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 8
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 7
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 6
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 4-5
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 4
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 3
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 2
Содержание журнала «Управление персоналом», 2020, № 1
Содержание журнала «Управление персоналом», 2019, № 12
Содержание журнала «Управление персоналом», 2019, № 11
Содержание журнала «Управление персоналом», 2019, № 10
Содержание журнала «Управление персоналом», 2019, № 9

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com