Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ КИЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ

ЛИСТ

від 24 жовтня 2011 р. № 3183-07

Щодо соціального захисту осіб, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

У зв’язку з чисельними запитами страхувальників, що надходять до виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, стосовно питань щодо включення до страхового стажу періоду знаходження особи у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та права таких осіб на отримання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду повідомляємо наступне.

Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 № 2240 (Закон № 2240) визначено, що страховий стаж — це період (строк), протягом якого особа підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем або нею страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Відповідно до підпункту 4 пункту 1 статті 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464 (Закон № 2464) за осіб, які отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, страхові внески сплачуються органами праці та соціального захисту населення і не сплачуються самими особами.

В листі Міністерства соціальної політики України від 16.05.2011 р. № 166/18/99-11 вказано, що статтями 7 та 8 Закону № 2464 сума єдиного внеску, який сплачується зазначеною категорією платників з сум допомоги, спрямовується на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Отже, період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до страхового стажу для призначення пенсії.

Страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, у період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку не сплачуються, отже, зазначений період з 01.01.2011 р. не зараховується до страхового стажу для оплати листка непрацездатності.

Але враховуючи, що особи, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, продовжують знаходитися у трудових відносинах з роботодавцем, постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 16 червня 2011 року № 41 «Про надання соціальних послуг особам, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку» підтверджено їх право на отримання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.


Заступник директора В. А. ДЕМЧИК

Переглядів: 10441

Дата оновлення: 10.11.2011

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com