Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 6 травня 2010 р. № 150/18/153-10

Про нарахування допомоги по вагітності та пологах

<…>
Змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 р. № 1332 до Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням (далі — Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. № 1266, передбачено обмеження середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку допомоги по вагітності та пологах розміром середньої заробітної плати за всіма видами економічної діяльності у відповідному регіоні у разі коли застрахована особа працювала та сплачувала страхові внески менше ніж календарний місяць (абзац другий пункту 6 Порядку).

У той же час особам, які протягом року перед настанням страхового випадку мали інші місця роботи, де сплачувалися страхові внески з врахуванням яких середня заробітна плата (дохід) буде вища, ніж тільки з останнього місця роботи, надана можливість взяти для розрахунку заробітну плату (дохід) за цими місцями роботи сумарно за шість календарних місяців у 12-місячному періоді перед настанням страхового випадку. У цьому випадку обчислення середньої заробітної плати здійснюється робочими органами відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відповідно до пункту 17 Порядку на підставі довідок про середню заробітну плату, що подаються застрахованою особою (абзац третій пункту 6 Порядку). Розрахована таким чином середня заробітна плата обмежується тільки максимальною величиною заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески до Фонду.

<…> До розрахунку допомоги по вагітності та пологах включається середня заробітна плата, розрахована відповідно до абзацу третього пункту 6 Порядку, у межах максимальної величини заробітної плати, з якої були сплачені страхові внески.


Заступник директора Департаменту
соціального партнерства
і загальнообов’язкового державного
соціального страхування 
 
 
 
О. ПОСТОЮК 

Переглядів: 10241

Дата оновлення: 05.07.2010

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com