Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 4 жовтня 2016 р. № 1370/13/84-16

Щодо врахування премії за квітень 2016 року, яка виплачена у травні, для оплати днів щорічної відпустки держслужбовцю

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо врахування премії за квітень 2016 року, яка виплачувалась у травні поточного року, при обчисленні середньої заробітної плати згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок), для оплати днів щорічної відпустки, яка надавалась державному службовцю у червні 2016 року, та повідомляє.

Абзацом сьомим пункту 2 Порядку передбачено, що у разі зміни структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відповідно до актів законодавства період до зміни структури заробітної плати виключається з розрахункового періоду.

Враховуючи, що з 1 травня 2016 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 р. № 292 «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» підвищено посадові оклади з одночасною зміною структури, то розрахунковим періодом для проведення нарахувань виходячи з середньої заробітної плати, передбачених пунктом 1 Порядку, має буде період починаючи з травня 2016 року.

Відповідно до абзацу восьмого пункту 2 Порядку у разі коли зміна структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відбулася у період, протягом якого за працівником зберігається середня заробітна плата, а також коли заробітна плата у розрахунковому періоді не зберігається, обчислення середньої заробітної плати провадиться з урахуванням виплат, передбачених працівникові згідно з умовами оплати праці, що встановлені після підвищення посадових окладів.

Отже, у випадку, наведеному в листі, середня заробітна плата за дні відпустки, яка надавалась у червні цього року, розраховується шляхом ділення нарахованої заробітної плати у травні цього року за новими умовами оплати праці на календарні дні травня за винятком святкових і неробочих днів за цей місяць. Одержаний результат множиться на число календарних днів відпустки.

При цьому премія, яка виплачувалась в травні цього року за квітень на підставі положення, яке діяло до затвердження нових умов оплати праці, не враховується при обчисленні середньої заробітної плати згідно з абзацом восьмим Порядку.

Заступник директора Департаменту —
начальник відділу

А. ЛИТВИН

Переглядів: 2077

Дата оновлення: 26.10.2016

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com