Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ПРАЦІ

ЛИСТ

від 6 травня 2016 р. № 5171/2/4.5-ДП-16

Про надання роз’яснення [щодо належного виконання функцій з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та функцій щодо здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників]


Начальникам Головних управлінь (Управлінь) Держпраці в областях

Державна служба України з питань праці (далі — Держпраці) з метою належного виконання функцій з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників повідомляє наступне.

Можливість здійснення покладених на Держпраці постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 96 «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань праці» (далі — Положення) функцій і повноважень з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та функції із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.02.2016 № 88-р.

Так, листом від 15.03.2016 № 3732/0/14-16/13 Міністерство соціальної політики України зазначило, що до приведення нормативно-правових актів з гігієни праці у відповідність до чинного законодавства посадові особи Держпраці при здійсненні державного нагляду (контролю) у цій сфері мають керуватись в межах компетенції чинними Законами України та нормативно-правовими актами з гігієни праці.

Відповідно до пункту 7 Положення Держпраці здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку територіальні органи.

З метою проведення розслідування обставин та причин виникнення гострих, хронічних професійних захворювань, отруєнь та забезпечення складення санітарно-гігієнічних характеристик умов праці для подальшого визначення зв’язку захворювання з умовами праці посадові особи Держпраці повинні керуватись вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232 «Деякі питання розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві» (далі — Постанова 1232) та наказу Міністерства охорони здоров’я України від 13.12.2004 № 614 «Про затвердження Порядку складання та вимоги до санітарно-гігієнічних характеристик умов праці», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.02.2005 за № 260/10540 (далі — Порядок).

Наголошуємо, що в ході розслідування випадків професійних захворювань використовуються форми документів, що затверджені вищезазначеними нормативно-правовими актами. Форми друкуються на бланку Головного управління (Управління) Держпраці відповідної області, підписуються лікарем з гігієни праці та затверджуються начальником Головного управління (Управління) Держпраці відповідної області.

Згідно з пунктом 1.24 Порядку облік санітарно-гігієнічних характеристик здійснюється в Головному управлінні (Управлінні) Держпраці відповідної області за формою додатка 5 до Порядку.

Відповідно до пункту 92 Постанови 1232 реєстрація та облік випадків професійних захворювань (отруєнь) Головним управлінням (Управлінням) Держпраці відповідної області ведеться у журналі обліку професійних захворювань (отруєнь) за формою згідно з додатком 18 до цієї Постанови на підставі повідомлень за формою П-3 та актів за формою П-4.


Перший заступник Голови М. БАРДОНОВ

Переглядів: 2176

Дата оновлення: 20.07.2016

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com