Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 18 лютого 2016 р. № 10.03.68/3979

Щодо оплати праці заступника головного лікаря з медсестринства

Департамент фінансово-ресурсного забезпечення Міністерства охорони здоров’я України розглянув запит щодо порядку оплати праці заступника головного лікаря з медсестринства і повідомляє.

Відповідно до наказу МОЗ України від 23.02.2000 р. № 33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» (із змінами, внесеними наказом МОЗ України від 02.11.2007 р. № 688) у закладах охорони здоров’я передбачено введення додаткової посади заступника головного лікаря з медсестринства, а саме: зазначена посада вводиться у кожній обласній лікарні, в міських лікарнях на 300 і більше ліжок, у центральних районних та районних лікарнях на 200 і більше ліжок, у психіатричних лікарнях на 300 і більше ліжок.

У зв’язку з цим загальне число посад заступників головного лікаря, встановлене у додатку 46 до наказу МОЗ від 23.02.2000 р. № 33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я», збільшено відповідно на одну посаду.

На посаду заступника головного лікаря з медсестринства призначається фахівець, який має базову вищу освіту (бакалавр) у галузі знань «Медицина» за спеціальністю «Сестринська справа» та стаж роботи за фахом не менше 5 років.

Призначення та звільнення з посади заступника головного лікаря з медсестринства проводиться головним лікарем згідно з вимогами чинного законодавства.

Заступник головного лікаря з медсестринства безпосередньо підпорядкований головному лікарю.

Згідно з нормами наказу Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (далі — наказ № 308/519) заступникам керівників закладів охорони здоров’я посадові оклади встановлюються на 5–15 відсотків нижче посадового окладу відповідного керівника.

Робота з визначення посадових окладів працівників закладів охорони здоров’я та розмірів доплат і надбавок проводиться постійно діючою тарифікаційною комісією, яка створюється за наказом керівника у складі: заступника керівника з економічних питань (спеціаліст-економіст), головного бухгалтера, працівника, який займається питаннями кадрів, голови профспілкового комітету та інших осіб, які можуть залучатися керівником закладу. Тарифікаційну комісію очолює керівник закладу.

Тарифікаційна комісія у своїй роботі керується діючими умовами оплати праці та іншими нормативними актами з цих питань.

Порядок роботи тарифікаційної комісії визначається головою комісії.

Отже, посадовий оклад заступника головного лікаря з медсестринства встановлюється на 5–15 відсотків нижче посадового окладу головного лікаря, що відповідає тарифному розряду за Єдиною тарифною сіткою та встановленій групі з оплати праці керівних працівників, без урахування норм пункту 1.5 вказаного наказу та без урахування підвищень за кваліфікаційну категорію, шкідливі та важкі умови праці (підпункт 2.2.1 наказу № 308/519).


Директор Департаменту В. ЯКУБІВСЬКИЙ

Переглядів: 2538

Дата оновлення: 23.03.2016

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com