Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 24 листопада 2015 р. № 17846/0/14-15/014

Щодо складових робочого часу соціального робітника

Міністерство соціальної політики розглянуло <…> лист <…> щодо складових робочого часу соціального робітника територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), зокрема чи входить час на дорогу від однієї людини до іншої в його робочий час і повідомляє.

Статтею 45 Конституції України передбачено, що працівникові гарантується встановлена законом тривалість робочого часу.

Відповідно до статті 50 Кодексу законів про працю України нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Тривалість щоденної роботи (зміни), графіки змінності встановлюються з додержанням установленої тривалості робочого часу власником або уповноваженим ним органом за погодженням з первинною профспілковою організацією.

У пункті 23 Типового положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1417 (зі змінами), передбачено, що кількість громадян, яких повинен обслуговувати соціальний робітник, обсяг їх роботи визначає завідувач (заступник завідувача) відділення соціальної допомоги вдома з урахуванням стану здоров’я громадянина, який обслуговується, його віку, рівня рухової активності, здатності до самообслуговування, місця та умов проживання, наявності транспортного сполучення, інших факторів, що можуть вплинути на здійснення соціального обслуговування та якість надання соціальних послуг (один соціальний робітник обслуговує шістьох громадян у сільській (приміській) місцевості, інших місцевостях, що не мають транспортного сполучення, у приватному або державному секторі без комунальних зручностей і десять громадян у містах з комунальними зручностями; один соціальний робітник обслуговує двох непрацездатних громадян, яким установлена V група рухової активності).

Водночас, відповідно до Типових штатних нормативів чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затверджених наказом Мінсоцполітики від 30.03.2015 р. № 342, чисельність соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома відповідного територіального центру визначається із розрахунку:

1) штатна одиниця для обслуговування 6 осіб у сільській (приміській) місцевості, інших місцевостях, що не мають транспортного сполучення, приватному або державному секторі без комунальних зручностей, і 10 осіб у містах з комунальними зручностями; 1 штатна одиниця для обслуговування;

2) непрацездатних громадян з V групою рухової активності.

Кількість громадян, яких обслуговує один соціальний робітник, визначено відповідно до Нормативів чисельності працівників територіальних центрів по соціальному обслуговуванню незахищених верств населення, затверджених наказом Мінпраці від 11.03.2002 р. № 140 (зі змінами, внесеними наказом Мінпраці від 25.05.2006 р. № 197), з урахуванням поправочних коефіцієнтів до чисельності соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома у разі обслуговування громадян в міській, приміській і сільській місцевостях з транспортним та без транспортного сполучення.

Таким чином, робочий день соціального робітника складає 8 годин, що включають в себе, як безпосередньо надання соціальних послуг з обслуговування громадян, так і переміщення під час роботи.


Заступник Міністра В. МУЩИНІН

Переглядів: 3298

Дата оновлення: 17.02.2016

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com