Головна  Карта сайту  Розміщення реклами на порталі

СПІЛЬНОТА КАДРОВИКІВ І ФАХІВЦІВ З УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ
Ласкаво просимо
  Новини
  Бібліотека статей
  Нормативна база
  Зразки документів
  Виробничий календар
  Книжкова полиця
  Хто є хто
  Глосарій
  Розміщення реклами
  Наші партнери
  Форум
Нові матеріали
Підписатися на розсилку





Facebook
Реклама
Нормативна база

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 23 липня 2015 р. № 1/11-10523

Щодо атестації педагогічних працівників

На звернення <…> щодо роз’яснення актуальних питань чинного законодавства у сфері освіти Міністерство освіти і науки України у межах компетенції повідомляє.

Щодо перенесення атестації педагогічного працівника на один рік з поважних причин (переселення з території проведення антитерористичної операції, проходження військової служби у зв’язку із мобілізацією тощо) зазначимо, що згідно зі статтею 14 Закону України «Про освіту» забезпечення розвитку мережі навчальних закладів, установ та організацій системи освіти, здійснення соціального захисту працівників освіти, у тому числі створення умов для їх роботи, вдосконалення професійної кваліфікації, перепідготовки та атестації, здійснюють місцеві органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Відповідно до пунктів 1.5 та 1.7 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 <…>, атестація педагогічних працівників навчальних та інших закладів є обов’язковою й здійснюється один раз на п’ять років.

Атестаційні комісії, які уповноважені ухвалювати рішення щодо атестації конкретного педагогічного працівника, створюються у відповідних органах управління освітою, у підпорядкуванні яких перебувають навчальні заклади. Згідно з пунктом 1.4 вказаного Положення основними принципами атестації є відкритість та колегіальність, гуманне та доброзичливе ставлення до педагогічного працівника, повнота, об’єктивність та системність оцінювання його педагогічної діяльності.

Щодо збереження кваліфікаційної категорії та педагогічного звання у вчителя, який не пройшов чергову атестацію та звільнився з роботи у міжатестаційний період, зазначимо, що згідно з пунктом 3.22 Положення за працівниками, які перервали роботу на педагогічній посаді (незалежно від тривалості перерви у роботі), зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після прийняття їх на роботу.

Щодо доплати вчителям за перевірку письмових робіт з російської мови та зарубіжної літератури інформуємо, що зошити для навчальних класних і домашніх робіт з російської мови та зарубіжної літератури перевіряють раз на місяць у кожному класі. Оплата за перевірку зошитів для навчальних класних і домашніх робіт із цих навчальних предметів має здійснюватися відповідно до пункту 37 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, що затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 <…>.


Заступник Міністра П. ПОЛЯНСЬКИЙ

Переглядів: 4709

Дата оновлення: 21.10.2015

Версія для друку
 
Нормативна база

НОВІ
надходження/оновлення

Реклама
Проекти для професіоналів
Оголошення
Шановні відвідувачі!
З усіх питань щодо роботи порталу звертайтесь до 
адміністратора
2024 © МЕДІА-ПРО
2024 © HR Liga

Copyright © 2005–2024 HR Liga
Використання матеріалів із журналів Групи компаній «МЕДІА-ПРО» лише за погодженням з редакцією (адміністрацією) порталу.
Редакція (адміністрація) залишає за собою право не розділяти думку авторів матеріалів, що розміщуються.
Редакція (адміністрація) порталу не несе відповідальності за збитки, які можуть бути завдані внаслідок використання, невикористання або неналежного використання інформації, що міститься на порталі.
Відповідальність за достовірність інформації та інших відомостей несуть автори публікацій.
З усіх питань пишіть на admin@hrliga.com